(foto) Un moldovean a fost prins la frontieră cu un VW radiat din Olanda, iar altul cu un camion înmatriculat la noi, dar furat din Belgia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pe lângă cazul cu BMW-ul cu 400 de cai putere, Poliţia de Frontieră din România mai comunică despre alte două situaţii neobişnuite care s-au întâmplat de curând la frontiera cu Republica Moldova. Un moldovean a fost prins cu un VW radiat din Olanda, iar altul cu un camion înmatriculat în ţara noastră, dar furat din Belgia!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 43 de ani, care se afla la volanul unui autoturism radiat din circulaţie, înmatriculat în Olanda. În data de 12 februarie, în jurul orei 20:30, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei.

În urma verificărilor specifice efectuate s-a constatat că autoturismul figurează radiat din circulaţie de către autorităţile din Olanda din data de 14 mai 2021. Persoana în cauză a declarat că este şofer angajat al unei firme din Republica Moldova şi nu avea cunoştinţă că este radiat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


În ziua de 13 februarie, aproape de ora 2 noaptea, în vama Albiţa s-a depistat la controlul de frontieră şi s-a indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autocamion, care figura în bazele de date ca fiind semnalat furat din Belgia! Conducătorul ansamblului rutier, format dintr-un camion şi o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova, intenţiona să intre pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 53 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a vehiculelor, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că autocamionul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Belgia la data de 14 octombrie 2021.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că nu are calitatea de proprietar, el fiind doar angajat al firmei de transport care are în proprietate vehiculul și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autocamionul, evaluat la suma de 150.000 RON, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.


Alte trei nereguli recente cu implicarea concetățenilor noştri:

Tot la punctul de trecere Albiţa a fost depistat un bărbat de 38 de ani cu cetăţenie română și R. Moldova, care conducea un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul (nu avea categoria E necesară). Acesta a intrat în vamă la ora 3:40 a zilei de 12 februarie, dorind să ajungă în Moldova.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Revenind înapoi, în vama Stânca, s-a identificat spre seara zilei de 11 februarie un cetăţean în vârstă de 30 de ani, originar din Republica Moldova, cu tocmai trei permise de conducere, documente ce s-au dovedit a fi false! Bărbatul în vârstă de 30 de ani era pasager al unui autocar ce efectua o cursă ocazională spre România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care au fost descoperite asupra bărbatului două permise de conducere eliberate de autorităţile din Republica Moldova, respectiv Rusia, având imprimate datele de identificare şi fotografia acestei persoane, şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Rusia, având imprimate datele și fotografia unei persoane de sex feminin.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, s-a putut stabili în urma verificărilor şi analizelor că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi de fond ale unora autentice, precum şi faptul că cetăţeanul nu este deţinător al niciunui permis de conducere valabil!

El a declarat că a obţinut permisul de conducere în anul 2015 în Franţa, de la un coleg de muncă, plătind suma de 150 de dolari, iar permisele având însemnele autorităţilor din Rusia le-a procurat de la o cunoştinţă, plătind câte 120 de euro pentru fiecare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Într-un final, revenind înapoi la Albiţa, mai aflaţi că două persoane cu cetăţenie română şi R. Moldova au fost depistate conducând propriile autoturisme, însă nu au putut prezenta permise de conducere pentru că aveau acest drept suspendat! Unul dintre ele era o Toyota Land Cruiser de ultimă generaţie. Aceşti concetăţeni, o femeie de 35 ani şi un bărbat de 36 ani, doreau să iasă din ţară în ziua de 9 februarie.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de conducere suspendat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Cmentariile sunt închise