(foto) Un rar Lamborghini a fost descoperit pe o insulă franceză din Oceanul Atlantic şi se va vinde la licitaţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Într-o reședință luxoasă de pe o insulă franceză de lângă La Rochelle a fost găsit unul din cele 152 de exemplare ale primei serii a modelului Lamborghini Countach – LP 400, zis şi Periscopio.

Datorită vizibilității reduse, în plafonul habitaclului a fost integrat un periscop, în locul unei oglinzi retrovizoare tradiționale. Aceasta a fost o caracteristică unică doar a prototipurilor şi a seriei LP 400.

Supercarul legendar este unul dintre primele fabricate în 1974, având numărul de ordine #9! Este şi primul livrat nou în Franţa în 1975.

Conform informaţiilor disponibile, maşina acoperită cu praf a aparținut unui tânăr bogat, care a cumpărat-o rulată în 1983 înainte de a împlini vârsta de 30 de ani. În primii 30 de ani a fost condusă ocazional, adunând 87.558 km, însă din 2013 şi până în prezent a fost uitată în garaj.

Potrivit casei franceze de licitații Artcurial, în ciuda vârstei și timpului petrecut fără utilizare, mașina sport argintie se află într-o stare excepțională atât la interior, cât și la exterior. Experții au evaluat-o la peste 1.13 milioane de euro.

Se va încerca vânzarea sa în primele zile ale lunii februarie, în cadrul Salonului Internațional de Mașini Clasice de la Paris.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise