(foto) Un simplu update de software a mărit autonomia modelului Audi e-tron cu circa 5%

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cei care dețin un Audi e-tron din anii de fabricație de serie 2019 sau 2020 pot acum călători și mai departe cu bateria încărcată, deoarece un nou update de software va extinde autonomia automobilului lor existent, adăugând un plus de până la 20 de kilometri.

Aceasta înseamnă că Audi nu crește continuu doar eficiența noilor sale modele, ci are grijă și ca eficiența automobilelor sale electrice care circulă deja pe șosele să fie, de asemenea, optimizată.

Actualizarea de soft este deja disponibilă și poate fi instalată la centrele de service Audi.

În același timp cu premiera modelului e-tron Sportback, Audi a implementat în gama primului său model de serie electric și o actualizare de tehnologie ce optimizează autonomia. Drept rezultat, automobilele Audi e-tron 55 quattro din anul de fabricație de serie actual se pot deplasa pe o distanță de până la 441 kilometri (conform ciclului WLTP) cu bateria încărcată. Alături de modificările de hardware, și optimizările aduse la soft au reprezentat un factor decisiv ce a contribuit la creșterea autonomiei.

Producând efecte imediate, aceste optimizări de software sunt oferite acum și pentru autoturismele existente. Printre alte optimizări, actualizarea extinde capacitatea de utilizare a bateriei de înaltă tensiune. Astfel, bateria de 95 kWh cu care este echipat un Audi e-tron 55 quattro asigură o putere utilizabilă mai mare – 86 kWh – ceea ce se traduce printr-o creștere de autonomie.

Actualizarea de soft aplicabilă tuturor automobilelor Audi e-tron 55 quattro, fabricate în producția de serie între mijlocul lunii septembrie 2018 (an de serie de fabricație 2019) și finele lunii noiembrie 2019 (an de serie de fabricație 2020), poate fi instalată gratuit la partenerii de service Audi.

Vezi neapărat testul nostru cu modelul dat:

Alături de capacitatea bateriei, noul soft optimizează și sistemul de comandă al motorului electric instalat frontal. În modul normal de conducere, motorul instalat pe puntea din spate este cel ce asigură propulsia.

Pentru eficiență optimizată, motorul electric instalat în față este acum aproape complet deconectat și dezactivat și doar atunci când este nevoie de mai multă putere, vor intra în funcțiune ambele motoare. Astfel este posibilă o exploatare și mai eficientă a avantajelor principale ale conceptului motorului asincron, adică operarea în paralel fără curent, fără ca aceasta să cauzeze însă pierderi de tracțiune.

Totodată, actualizarea optimizează și răcirea. Flexibilitatea ridicată a managementului sistemului termic, ce include patru circuite separate, reglează cu eficiență și mai ridicată temperatura componentelor sistemului de înaltă tensiune.

Modificarea sistemului de comandă a permis reducerea fluxurilor în circuitul de răcire, ceea ce reduce și consumul de energie. Sistemul de răcire reprezintă baza încărcării rapide în curent continuu, a unui ciclu îndelungat de viață al bateriei și al performanțelor dinamice constante, chiar și în condiții de sarcini ridicate.

Primul automobil 100% electric al mărcii cu patru inele este produs în Bruxelles, încă de la finale anului 2018, la fabrica Audi cu amprentă netă neutră de carbon. În primăvara anului în curs, modelul e-tron depășise deja 100.000 de unități vândute! În Norvegia, modelul a fost anul trecut chiar cel mai bine vândut autoturism între toate tipurile de sisteme de propulsie.

Cmentariile sunt închise