(video) Ferrari a pornit motorul primului său Le Mans Hypercar

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

După ce a dezvăluit primele caracteristici ale noului LMH (Le Mans Hypercar) în perioada premergătoare cursei de 24 de ore de la Le Mans din acest an, Ferrari arată primele imagini cu prototipul, deocamdată camuflat, pe care îl va folosi în clasa superioară a Campionatului Mondial de Anduranță FIA din 2023.

Drumul care va conduce Ferrari înapoi în clasa de vârf a Campionatului Mondial de Anduranță va continua cu un program intens de dezvoltare condus de piloții oficiali Ferrari Competizioni GT.

„Este un moment foarte interesant, așteptat cu nerăbdare atât de oamenii care au lucrat la acest proiect, cât și de fanii Ferrari. A fi capabil să atingem rezultatul multor luni de muncă, planificare și simulări ne oferă energie și motivație nouă. Suntem mândri de ceea ce am realizat și, deși mascarea maşinii în timpul testării ascunde volumele și stilul său, cred că este incontestabil de recunoscut ca fiind un Ferrari. ”

Antonello Coletta, șeful Ferrari Attività Sportive GT

Iar ceea ce s-a întâmplat ieri dimineață pe circuitul Fiorano va rămâne în istorie. La ora 9:37, după o serie de verificări pregătitoare, dublul campion mondial în cursele de anduranță Alessandro Pier Guidi a pornit motorul noului Ferrari Le Mans Hypercar (LMH), pe care compania din Maranello îl va folosi în sezonul FIA WEC 2023.

Pilotul italian a finalizat shakedown-ul LMH în prezența CEO-ului Benedetto Vigna. După-amiaza, Pier Guidi i-a predat volanul lui Nicklas Nielsen, care a încheiat programul de testare planificat.

„După atâtea luni petrecute în simulator, am avut în sfârșit șansa de a conduce mașina adevărată, iar asta a fost un mare fior. Conducerea Ferrari-ului care va reveni în clasa de anduranță la cincizeci de ani de la ultima participare oficială a fost foarte emoționant pentru mine. Suntem abia la început și avem multă muncă în fața noastră, dar se simte foarte pozitiv. Sunt mândru și fericit că am făcut debutul noului nostru LMH, marcând începutul unei noi aventuri pentru Ferrari.”

Pier Guidi

„A fost o zi specială… A fi unul dintre primii care au condus Hypercarul Ferrari pe circuit este un vis devenit realitate. De când eram mic, visam să conduc un Ferrari și să fac asta în mașina care va concura în clasa de top, este incredibil. Desigur, este încă un drum lung până la debutul mașinii în cursă, dar astăzi am făcut un pas mic către acel moment”.

Nicklas Nielsen

În timpul zilei, inginerii Ferrari s-au concentrat pe verificarea diferitelor sisteme de propulsie și electronice înaintea sesiunilor de teste de dezvoltare, alternând între sesiuni pe pistă și pauze lungi necesare verificărilor de rutină. Încă o dată, pista Fiorano, care sărbătorește anul acesta a 50-a aniversare, a fost martora unui moment istoric – celebrarea întoarcerii unui Prototip Sportiv produs în întregime de Ferrari pentru Campionatul Mondial de Anduranță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata