(video) Numărătoare inversă! Ferrari începe pregătirea primului său Le Mans Hypercar

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În această zi, dar 49 de ani în urmă (1973), steagul cu carouri nu a fost fluturat doar pentru a marca sfârşitul ediţiei a 41-a a maratonului de 24 de ore de la Le Mans, ci şi sfârşitul participării echipei Ferrari în clasa de top a campionatului mondial de anduranță, anterior numit World Sportscar Championship.

Ferrari a utilizat în acel an trei mașini 312 PB – prototipuri sportive mari, long tail, ale căror motoare boxer cu 12 cilindri le putea propulsa pe secţiunea dreaptă Mulsanne de 6 km cu viteze de până la 320 km/h. Toate cele trei exemplare au dominat cursa o vreme, însă linia de sosire a fost trecută doar de una, echipajul format din Arturo Merzario și Carlos Pace, ajungând pe locul doi după 349 de tururi epuizante și un excelent pole position.

Pentru Ferrari era momentul deciziei, iar după două decenii în curse de anduranță, cu o dinastie dominatoare de mașini care includea 250 LM (ultimul Ferrari care a câștigat Le Mans), 275 P, 330 P2 și 330 P3, a decis să abandoneze clasa de top a Campionatului Mondial de Anduranță pentru a se concentra exclusiv pe Formula 1.

Și astăzi, după aproape o jumătate de secol de distanță, Ferrari prezintă primul teaser oficial şi detalii al noului Hypercar pe care-l va folosi pentru a concura în Campionatul Mondial de Anduranță FIA 2023. Amintim că anunţul despre revenirea în această competiţie l-a făcut încă în februarie 2021.

Așa cum v-ați aștepta de la 75 de ani de inovație în curse, caracteristicile stilistice ale mașinii arată referințe clare la automobilele legendare din secolul XX. Fața, în special, este imediat recunoscută ca fiind făcută în stilul noului Ferrari Daytona SP3, el însuși fiind inspirat, făcând referinţă la prototipurile sport din anii 1960 și epoca de aur a curselor pe roți.

Noul Le Mans Hypercar de la Ferrari își începe primele teste de dezvoltare în săptămânile următoare. Cu puțin peste un an până la cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2023, numărătoarea inversă până la întâlnirea cu istoria, la 50 de ani de la ultima participare, a început oficial.

Iată şi primele teste ale maşinii:

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise