(foto) Vămile Sculeni și Leușeni-Albița, luate cu un mai mare asalt de câteva zile consecutiv

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

PTF Sculeni și PTF Leușeni-Albița se confruntă cu un flux sporit de călători de câteva zile consecutiv. Totul se întâmplă pe direcția de ieșire din Republica Moldova și intrare în România.

PTF Sculeni și PTF Leușeni-Albița se confruntă cu un flux sporit de călători de câteva zile consecutiv.
FOTO: Poliția de Frontieră

Autoritățile de frontieră și vamale au pus în aplicare un șir de măsuri pe linie de fluidizare, fiind deschise suplimentar artere de control, suplinit numărul de angajați și aplicat Reversul. Se lucrează astfel la capacitate maximă!

Solicitată de AutoBlog.MD pentru o reacție cu privire la aceste cozi, șefa Secției comunicare strategică a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, ne-a comunicat că aseară și noaptea traficul era mai degajat, însă astăzi s-a reluat fluxul continuu. Și nu există vreo problemă de ordin tehnic în sistemele informaționale.

Motivul principal al unor astfel de ”ambuteiaje” la vamă: sute de concetățeni dau buzna practic concomitent și anume în PTF-urile preferate, ignorând recomandarea autorităților de a selecta și alte vămi prin care mai des ”bate vântul”, precum Leova-Bumbăta, Cahul sau Costești.

De asemenea, fluxul sporit de călători este unul tipic pentru această perioadă. Se întorc la muncă cei din diasporă, care au venit în țară la mijloc de iulie și început de august. De asemenea, pleacă în vacanțe concetățeni de pe loc și mai urmează să o facă alții în contextul sărbătorilor care se apropie.

Ce spun datele statistice adunate zilnic de Poliția de Frontieră?

În ziua de 22 august s-au înregistrat 75.885 traversări ale frontierei, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 42.048 traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 44.001, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 31.884.

Cea mai „activă” frontieră a fost cu România – 40.182 traversări. Prin PTF Leușeni au trecut 13.052 oameni, iar prin PTF Sculeni – 8978 persoane. Situația pe 21 august a fost aproximativ la fel.

De la începutul lunii august și până în prezent, practic zilnic s-au înregistrat la vămi, în total, peste 70.000 de traversări, un maximum fiind pe 18 august – peste 90.000 de traversări!

Vezi și: (video) Am verificat cum este să treci spre România prin punctul Leova-Bumbăta. Ce trebuie să știi

Cmentariile sunt închise