(foto/video) Îl poate cumpăra oricine! Acest unic Mercedes-Benz S600L Estate va fi vândut la licitație

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cel mai mare colecționar de mașini premium și de lux din anii 1990 a fost o familie regală importantă, cea a Sultanului din Brunei. Astăzi, această colecție este considerată a fi cea mai mare din lume și, fără îndoială, puterea lor continuă de cumpărare în vremuri economice globale turbulente a asigurat supraviețuirea unei multitudini de exclusivități.

Companii precum Bentley, Aston Martin, Ferrari și McLaren și-au văzut toate portofoliile de comenzi consolidate de familie. În plus, pasiunea și afinitatea pentru personalizare au făcut ca fiecare dintre aceste mărci să efectueze o mulțime de revizuiri, atât la nivel intern, cât și prin intermediul caselor proprii de design sau al specialiștilor terți. Pentru Ferrari a fost Pininfarina, pentru Mercedes-Benz a fost AMG, iar Aston Martin și Bentley au realizat in-house o mare parte din caroseriile la comandă.

Numeroase proiecte personalizate au fost realizate în anii 1990 la cererea clienților VIP. În timp ce o mare parte din finanțare a venit sub formă de comenzi mari, de unități multiple, a existat, de asemenea, o cerere suplimentară de caroserii din partea unor persoane fizice din Europa și Asia.

Vezi și: (video) În Suedia a fost găsit un Lamborghini LM002 făcut la comandă pentru sultanul din Brunei

Mercedes-Benz S600L Estate
FOTO: carhuna.com

Comandă specială

Se știe că 18 exemplare S-Class din seria W140 au fost transformate în break-uri S 73 T din numele AMG și se crede că până la 15 au ajuns la un singur custode regal. Celelalte câteva mașini sunt rar văzute și chiar mai puține și-au schimbat proprietarul de atunci. În timp ce două mașini au fost văzute în Johor și una în Japonia, unele nu au fost și nu vor fi văzute niciodată în afara garajelor și colecțiilor în care se află.

S 73 T are partea frontală fie a unui coupe 600 SEC, fie a unui sedan normal. Posteriorul este de la un break S210 cu stopuri de la sedanul W140. Sub capotă, sultanul a preferat să monteze motorul M120 de 7.3 litri (532 CP/750 Nm), același găsit pe multe versiuni Pagani Zonda.

Pentru a îndeplini cererea de a transforma modelul W140 sau, mai exact, varianta cu ampatament lung V140 într-un break, AMG a apelat la ajutorul unei expertize suplimentare specializate în caroserii. Este un proiect învăluit în secret, înregistrările de fabricație fiind limitate și adevărata poveste fiind greu de deslușit.

Cert este că fiecare dintre S-Class-urile personalizate și decapotabilele bazate pe CL au părăsit linia de producție Mercedes-Benz din Stuttgart ca o mașină de producție standard. Codul VIN de 17 cifre pentru fiecare mașină construită, indiferent de forma finală, culoare, tapițerie și configurația motorului, declară pur și simplu că fiecare exemplar este propulsat de motorul V12 de 6.0 litri.

Pentru ca AMG să finalizeze conversiile originale, metalurgia pentru linia extinsă a acoperișului a fost împrumutată de la E-Class Estate S210, ușor de identificat după forma curbată a montantului C. ”Ecranul” posterior utilizează același panou de geamuri marcat cu o stea. Pentru multe dintre mașini, subcadrul din spate a fost împărțit cu cel al modelului E-Class Estate W124, inclusiv un rezervor de combustibil mai plat pentru a permite rabatarea scaunelor din spate.

Apropo!

O incursiune anterioară în domeniul break al Clasei S a văzut un prototip construit de constructorii de caroserii Mercedes-Benz CADFORM și Binz. Acest prototip a fost de fapt pregătit pentru producție, dar a fost în mod misterios abandonat de Mercedes, în ciuda faptului că au produs mii de broșuri de promovare a mașinii!

Bazat pe un S-Class cu ampatament standard, echipat cu un V8 de 5.0 litri, acesta avusese o linie a acoperișului mai pătrată și cu ansamblul posterior al primului E-Class W124. Nu trebuia să existe o producție pentru mase și a fost construit un singur exemplar.

Mașina scoasă la licitație nu este din seria mică făcută de AMG

Inspirându-se din acestea, atelierul german Falcon Design a fost însărcinat să creeze un S600 care nu a fost construit niciodată. Achiziționând un S600L cu ampatament lung din Japonia, Falcon a urmat același proces ca și AMG. Ulterior a făcut și o restaurare.

Procesul complex a inclus grefarea liniei extinse a acoperișului și a hayonului unui break S210 pe posteriorul unui S-Class. Optând pentru scaune posterioare cu spătar fix în loc de scaune rabatabile pentru confort și spațiu optime, construcția acestui exemplar nu a necesitat deplasarea rezervorului.

Scaunele din spate își păstrează reglajul electric, iar scaunul pasagerului din față poate fi mișcat de pasagerii din spate. Și având în vedere că toate mașinile originale au fost construite cu volan pe dreapta, se pare că acesta este singurul S600 break cu volan pe stânga.

În prezent, acest exemplar este finisat în alb polar (149U) peste piele Designo Jade Green (X08) și ornamente verzi Designo (W07). Împărțind motorul V12 M120 de 6.0 litri cu Pagani Zonda C12, acest S600L face parte dintr-un club foarte restrâns de mașini break cu patru uși și motor V12.

Automobilul cu tracțiune spate este produs în original în anul 1996. Cea mai recentă revizie a fost efectuată în mai 2024. Preț orientativ sub care se va încerca vânzarea: 225-250 de mii de lire sterline. Licitația va începe în după amiaza zilei de 31 iulie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise