(foto/video) Atelierele LARTE Design, Renegade Design și Mansory s-au atins de noul BMW XM

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pentru noul BMW XM există deja o anumită cerere pe piață. Câteva ateliere de tuning care au urmărit acest aspect, au decis că a venit timpul și că ar fi rezonabil să dezvolte bodykituri care să facă SUV-ul sport mult mai brutal decât se oferă din fabrică. Atelierele LARTE Design, Renegade Design și Mansory sunt primele care au gata oferte.

Kitul LARTE Design este disponibil doar pentru 500 de mașini, indiferent de motorizare, fiind compatibil cu echipările Luxury, Sport, Technology și M Performance. Setul include 17 elemente, printre care: o capotă din fibră de carbon (cu un sistem de drenare a apei de ploaie), un difuzor proeminent cu ornamente din fibră de carbon pentru terminațiile de eșapament (alături de lumini de frână suplimentare) și o buză agresivă cu un splitter dinamic, un eleron și un spoiler, aripioare, extensii pentru arcurile roților, corpuri ale oglinzilor retrovizoare, o bară de protecție frontală custom și aplicații pe portiere/praguri.

La alegere este materialul și culoarea elementelor din kit, inclusiv fibră de carbon 100% fabricată în Germania sau materiale compozite de clasă premium, disponibile în negru lucios sau culori potrivite caroseriei, cum ar fi M Black Carbon Metallic, BMW Individual Urban Green Metallic sau Skyscraper Grey Metallic. Toate materialele utilizate la producerea și instalarea truselor de caroserie sunt certificate TÜV.

Toate piesele pot fi livrate în orașul clientului (în opt zile), cu instrucțiuni de instalare, pentru a putea fi puse la centrele de service partenere sau în orice atelier auto convenabil (în șapte ore), fără a fi nevoie de montaje suplimentare. Pe lângă bodykit mai sunt valabile jante forjate personalizate de 23 inchi, fabricate în funcție de comenzi individuale, realizate conform specificațiilor din fabrică sau pentru a se potrivi preferințelor personale.

Costul kitului din carbon se ridică la aproximativ 42.500 de euro (alternativa din fibră de bazalt fiind cu aproape 30% mai ieftină). Costul setului de jante din imagini este de 8.600 de euro.

Renegade Design propune, de asemenea, un bodykit și jante custom de până la 24 de inchi, în diverse țesături din fibră de carbon și finisaje vopsite. Se dă o garanție de cinci ani pentru toate produsele, însă un preț nu se anunță public.

Și oferta Mansory e una similară, deocamdată fără intervenții sub capotă. Pe lângă un bodykit și jante forjate, se aplică peste tot unde e posibil fibră de carbon forjată sau într-o altă textură din portofoliul vast al atelierului, care o produce in-house.

Kitul Mansory este dezvoltat și în tunel aerodinamic, încât elementele sale să nu înrăutățească aerodinamica mașinii. Și spre deosebire de colegi, atelierul german a decis să scoată mai mult în evidență terminațiile de eșapament.

Opțional se poate personaliza la comandă habitaclul.

Cmentariile sunt închise