in , ,

(foto/video) Noul Polestar 2 devine mai accesibil şi cu o autonomie mai mare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Gama de modele a noului Polestar 2 se extinde la trei variante! Cu două trenuri de propulsie, două pachete de baterii și pachete de echipamente opționale curate, performanța electrică rapidă începe acum de la aproximativ 40.000 de euro (fără a lua în calcul alte subvenţii şi bonusuri) – făcându-l accesibil unui public mai larg pentru a ajuta la accelerarea schimbării către o mobilitate mai durabilă.

“2021 este anul în care Polestar 2 va câștiga cu adevărat avânt. Ne-am lansat cu o ofertă puternică care a dat un ton excelent mașinii. Acum, extindem oferta cu versiuni suplimentare – fiecare păstrându-și designul unic, calitatea premium și experiența de condus distractivă”, comentează Thomas Ingenlath, CEO Polestar.

Polestar 2 single motor 2021 14

Introdus pe toate piețele globale de lansare din a doua jumătate a anului 2020, Polestar 2 a primit laude din partea clienților și a presei, câștigând o serie de premii în toate regiunile. Ultimul premiu vine de la Red Dot, unde Polestar 2 a fost desemnat “Best of the Best” în categoria Product Design pentru 2021.

“Ceea ce am reușit cu succes cu noile versiuni este să evităm să dezlipim modelele la prețuri mai mici de caracterul și sentimentul lor premium. Chiar și cel mai accesibil Polestar 2, fără echipamente opționale, are o consistență vizuală excelentă și un nivel ridicat de echipamente standard”.

Designul exterior și interior nu se distinge în mare măsură între variante, făcând ca toate versiunile Polestar 2 să fie la fel de atractive și plăcute deoarece includ jante de 19 inci, lumini LED semnătură în faţă/spate și oglinzile retrovizoare fără cadru.

La fel ca tapițeria vegană WeaveTech introdusă în 2020, noua tapițerie textilă gofrată standard este un material vegan și este disponibilă în două variante de culori, potrivite cu noile panouri decorative gravate în 3D. Alte caracteristici standard notabile includ sistem audio cu 8 difuzoare, senzori de parcare față/spate și o cameră cu vedere din spate.

Polestar 2 single motor 2021 26

Celebrul sistem de infotainment pe bază de Android Automotive OS, cu un afișaj central de 11 inci și panou de bord de 12.3 inci, este inclus standard pe toate modelele.

Integrată în noua aplicație Polestar, cu alte comenzi de funcționalitate a vehiculului, este noua cheie digitală Polestar, care este la fel oferită standard, la fel ca și tehnologia de actualizare Over-the-Air, care permite companiei să trimită actualizări software clienţilor de la distanță în mod regulat. Noua aplicație Polestar și cheia digitală Polestar vor începe să fie lansate pentru toți proprietarii de Polestar 2, prin OTA, din mai 2021.

De notat mai este că Polestar 2 a primit un rating de siguranță de 5 stele în cadrul testelor Euro NCAP în martie 2021, grație dezvoltărilor inovatoare de siguranță structurală, celor opt airbag-uri și altor caracteristici de asistență în materie de siguranță, care includ suport pentru detectarea vehiculelor, pietonilor, cicliștilor și marginii drumului.

Acum sunt disponibile trei sisteme de propulsie în total. Opţiunea existentă cu două motoare (408 CP/660 Nm) + un pachet mare de baterii de 78 kWh (consum şi autonomie preliminară în ciclu WLTP (19.5-20.3 kWh/100 km, 450-480 km) este completată de alte două care vor avea doar un singur motor electric pe puntea din faţă: cu 231 CP/330 Nm + baterie de 78 kWh (17.1-18.3 kWh/100 km, 515-540 km) sau cu 224 CP/330 Nm + baterie de 64 kWh (17.1-18.0 kWh/100 km, 420-440 km).

Pachete de dotări

Pentru a spori în continuare accesibilitatea, pachetele de echipamente opționale au fost concepute pentru a adăuga valoare fără a afecta procesul de comandă cu prea multe opțiuni individuale. Opţionalul Performance Pack existent rămâne disponibil doar pentru versiunea Long Range cu două motoare și include amortizoare reglabile Öhlins, frâne Brembo, jante din aliaj forjat de 20 inci și aplicaţii în nuanţă Swedish gold la exterior şi interior.

Pachetele Plus și Pilot, care au fost anterior standard pe versiunea de lansare, sunt acum opționale. Pachetul Plus include echipamente premium cum ar fi acoperișul din sticlă panoramică pe toată lungimea, sistemul audio premium Harman Kardon cu 13 difuzoare (600 W), tapițeria WeaveTech, panourile deco Black Ash, scaunele față complet reglabile electric, încălzite şi cu memorie, scaunele spate, volan şi ștergătoare încălzite, dar și o nouă pompă de căldură.

Apropo, pompa de căldură existentă la bord reduce necesitatea utilizării unei capacități valoroase de energie din baterie pentru a pregăti și susține climatul în cabină. Valorifică căldura ambiantă, precum și energia termică reziduală din transmisie, pentru a reduce sarcina de climatizare cu până la 50%. În climele mai reci și cel mai eficient între 5-15 grade Celsius, până la 10% de energie poate fi economisită, ceea ce va contribui la o autonomie mai mare. Dezvoltarea constantă înseamnă, de asemenea, că actualizări viitoare și economii mai semnificative vor putea fi implementate prin actualizări OTA.

Pachetul Pilot include funcții mai bune de siguranță și asistență a șoferului, cum ar fi farurile Pixel LED cu proiectoare anti ceaţă frontale cu LED-uri, Driver Assistance cu Adaptive Cruise Control şi Pilot Assist, un set de camere cu vedere panoramică la 360 de grade, senzori de parcare în jurul automobilului și Driver Awareness cu Blind Spot Information System (BLIS) cu suport de direcție, Cross Traffic Alert cu suport de frână și Rear Collision Warning.

Alte opţiuni specifice rămân disponibile, inclusiv o tapițerie ventilată din piele Nappa (necesită Plus Pack), vopsea metalizată pentru caroserie, jante din aliaj de 20 inci și un cârlig de remorcare retractabil semi-electric.

Pe piaţa germană, preţurile versiunilor pornesc de la 51.500 de euro, 48.500 de euro şi 45.500 de euro, în ordinea notată mai sus. Performance Pack costă alți 6.000 de euro, Plus Pack – 4.500 de euro, iar Pilot Pack – 3.500 de euro.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO: