(foto/video) Premieră: Noua generaţie Ford Fiesta ST

Filiala europeană a companiei Ford a prezentat oficial noua generaţie a hot-hatch-ului compact Fiesta ST.

Automobilul va debuta la Salonul Auto de la Geneva şi va încerca să câştige simpatia clienţilor printr-un design atrăgător şi un propulsor care produce 200 de cai putere.

Noua generaţie Ford Fiesta ST este dotat cu un propulsor recent introdus în gamă, din familia EcoBoost. Unitatea are trei cilindri, un volum de 1.5 litri, este alimentată cu benzină şi produce în schimb 200 de cai putere. Cuplul maxim atinge 290 Nm.

Motorul turbo de 1.5 litri are şi o funcţie de dezactivare a unui cilindru, aceasta fiind potrivit Ford “o inovaţie pentru asemenea propulsoare în industria auto”.

Informaţiile oficiale despre caracteristicile dinamice ne spun că noul Fiesta ST este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 6.7 secunde, cu 0.2 secunde mai repede decât predecesorul său. Viteza maximă rămâne un secret deocamdată.

Vezi şi: (foto/video) Ford a făcut publice toate detaliile despre noua generaţie Fiesta

Datorită sistemului care poate opri din funcţiune un cilindru şi livrarea carburantului către acesta, consumul de combustibil este unul mic. Şi la acest capitol o cifră oficială nu ni s-a comunicat. În schimb, emisiile de CO2 nu depăşesc 114 g/km.

Şoferul va avea la dispoziţie trei regimuri care îi vor asigura o “distracţie” la volan: Normal, Sport şi Track. Odată ce sunt activate fiecare în parte, se va schimba principiul de funcţionare a propulsorului, servordirecţia şi suspensia. Aceste setări au fost realizate de specialiştii de la Ford Performance.

De un model Fiesta obişnuit, versiunea “fierbinte” se deosebeşte la exterior printr-o grilă unică a radiatorului, noi bare de protecţie, un eleron şi jante exclusive de 18 inci.

În habitaclu se va putea găsi un volan sport cu o parte inferioară turtită, scaune sport Recaro, un levier original al transmisiei mecanice şi o tapiţerie exclusivă care îi redă maşinii un caracter sport.

Nu în ultimul rând, cel din spatele volanului se va putea bucura de funcţie sistemului multimedia SYNC 3, operat de pe un ecran tactil de 8 inci, compatibil cu interfeţele Android Auto şi Apple CarPlay. Există şi un sistem audio high-end de la B&O.

Noua generaţie Ford Fiesta ST va fi disponibilă la comandă tocmai de la începutul anului 2018, într-o versiune cu trei sau cinci uşi.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/