in , , ,

(foto/video) Premieră: Noul SUV full-size Nissan Armada

Compania Nissan a prezentat pentru piaţa americană noul tot-teren de dimensiuni mari – Armada. SUV-ul se vinde în Europa sub numele de Patrol, iar sub marca Infiniti acesta se numeşte QX80. Premiera publică va avea loc la Salonul Auto de la Chicago care se va deschide sâmbătă, 13 februarie.

Nissan Armada de generaţie nouă va fi oferit cu un motor V8 de 5.6 litri (390 CP), cuplat la o transmisie automată cu şapte rapoarte. Pentru piaţa americană va fi disponibilă atât tracţiunea pe puntea spate, cât şi cea integrală. De la 0 la 100 de km/h, gigantul pe patru roţi accelerează în mai puţin de şapte secunde. Greutatea maximă pe care o poate tracta – 3.8 tone.

Clienţii care se vor hotărî să cumpere un astfel de tot-teren vor beneficia, în versiunea de bază, de un al treilea rând de scaune (în total opt locuri), camere de monitorizare la 360 de grade, acces în automobil şi pornire a motorului fără cheie, uşă a portbagajului acţionată electric şi jante de 18 inci.

Totodată, poate fi instalat un sistem audio Bose cu 13 difuzoare, sistem multimedia cu un ecran care măsoară opt inci, un set de sisteme de securitate, printre care cel de monitorizare a unghiurilor moarte şi de preîntâmpinare a coliziunilor frontale

SUV-urile destinate pentru SUA vor fi asamblate exclusiv în Japonia. Preţurile încă nu au fost anunţate.