(foto/video) Sezonul moto din 2023 s-a început şi se încheie cu accidente de circulaţie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Este cu adevărat regretabil să vedem că sezonul moto din 2023 a început cu accidente de circulație şi pe ultima sută de metri încă se mai întâmplă. Siguranța pe drumuri ar trebui să fie mereu o prioritate pentru toți participanții la trafic, fie că sunt motocicliști sau șoferi de vehicule cu patru roți. Cu toate că primii sunt mai expuși la riscuri în trafic, este important ca toți participanții să fie conștienți de responsabilitatea fiecăruia în menținerea siguranței.

Duminică s-au înregistrat două coliziuni între motociclete şi autoturisme: pe strada Drumul Viilor la ora 15:30 şi pe şoseaua Munceşti la ora 17:30. În ambele cazuri motocicliștii s-au ales cu traumatisme şi au fost transportaţi la spitalul de urgenţă.

Vedem astfel, în mod clar, că accidentele de circulație pot avea consecințe grave, inclusiv răniri sau chiar pierderi de vieți. Îndemnăm toți motocicliștii să fie responsabili, să respecte regulile de circulație și să poarte echipament de protecție adecvat, cum ar fi căști, echipament rezistent la impact și veste reflectorizantă pentru a fi vizibili pe drum.

De asemenea, șoferii de autovehicule trebuie să fie atenți la motocicliști și să acorde prioritate siguranței acestora. În caz contrar se pot înregistra şi cazuri de genul. În ziua de 24 septembrie, într-o intersecție din Tiraspol, un motociclist s-ar fi speriat de apariţia bruscă a unei Toyota în faţă, crezând că nu-i va fi cedată trecerea. Pentru a evita un potenţial impact dur, tânărul în vârstă de 25 de ani a luat fulgerător decizia să minimizeze consecințele, iar într-un final s-a ales cu vânătăi și julituri.

Să sperăm că pe parcursul sezonului moto din 2024 vom vedea mai puține accidente și că toți participanții la trafic vor ajunge la destinație în siguranță.

Siguranța pe drumuri este o responsabilitate comună, iar respectul reciproc între toți participanții este esențial pentru a evita tragediile!

Cmentariile sunt închise