(foto/video) Singer Turbo Study va fi făcut în patru feluri de caroserii

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Singer Vehicle Design a evidențiat amploarea colaborării sale cu proprietarii de modele Porsche clasice prin intermediul unui portret de familie. Proiectul Turbo Study prezentat în 2022 va exista în total în patru feluri de caroserii: coupe, slantnose coupe, targa și cabriolet.

Rob Dickinson, fondatorul și președintele executiv al Singer, a declarat: „911 Turbo a fost lansat în urmă cu 50 de ani. De atunci, a fost un copil al posterului, un erou al autostrăzilor și un câștigător de curse, iubit de șoferi și entuziaști din întreaga lume. Suntem încântați să colaborăm cu proprietarii pentru a sărbători această icoană a șoselei și pistei și pentru a ura lui 911 turbo o zi de naștere foarte fericită.“

Amintim că fiecare restaurare efectuată de Singer începe cu un Porsche 911 furnizat de proprietar. Serviciile Singer reflectă personalizarea solicitată de fiecare client pe măsură ce își reimaginează mașina.

Fiecare Turbo Study se face în jurul unui șasiu de Porsche 964, deși vor fi stilizate sub forma lui 930 Turbo. Nu de alta, dar modelul 964 a fost construit în câteva zeci de mii de exemplare, în timp ce 930 este mult mai rar și ar fi mai dificil de ”sacrificat”.

În total, vor fi realizate 70 de exemplare coupe și 25 de slantnose coupe, toate fiind deja rezervate! Compania nu a dezvăluit numărul exact de targa și cabriolet pe care intenționează să le facă.

Mașinile restaurate sunt propulsate de o evoluție a motoarelor Mezger cu șase cilindri în linie originale (3.8 litri). Două turbocompresoare cu geometrie variabilă a turbinei și un intercooler aer-apă măresc puterea până la 510 CP. Puterea este trimisă către roțile din spate prin intermediul unei cutii manuale cu șase trepte.

Controlului tracțiunii și controlului electronic al stabilității sunt dezvoltate împreună cu Bosch. Anvelopele sunt Michelin Pilot Sport 4S. Mecanismele de frânare sunt carbon-ceramice.

Fiecare proprietar adaptează caracterul mașinii sale către o conducere axată pe sportivitate sau pe grand touring, după cum dorește, prin aceeași suspensie. Personalizarea exteriorului și interiorului este la fel, la discreția clientului. În funcție de preferințe, prețul final variază și poate ajunge chiar și la un milion de dolari!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise