(foto/video) Test Drive: Noul Nissan Juke – cea mai bună alegere la sub 20.000 euro?

Autor: Constantin Mihalachi, Foto/Video: Victor Daniliuc

Producătorii de automobile concurează între ei pe o sumedenie de segmente, însă unul dintre cele mai dificile dintre ele este cel al crossoverelor compacte. Nu de alta, dar acesta înregistrează cele mai mari creșteri de vânzări în ultimii ani din cauza faptului că majoritatea clienților își doresc tot mai mult automobile cu dimensiuni reduse, dar care să aibă o gardă la sol mai mare decât a unui hatchback.

Nissan nu putea lipsi din acest segment, astfel că prin 2010 lansa prima generație a modelului Juke. Acesta s-a dovedit un adevărat succes pentru japonezi pe continentul european, iar astfel nu s-a pus nicio secundă problema apariției celei de-a doua generații.

De ceva timp, noul Nissan Juke este deja disponibil în Moldova, are un preț de pornire de 15.500 euro, iar pe lângă design-ul mai elegant oferă și o sumedenie de soluții ingenioase.

Eu am testat de curând versiunea cu motor pe benzină în trei cilindri, cu o capacitate de 999 cm cubi, cuplat la cutia robotizată EDC în șapte rapoarte. Motorul produce 117 CP și promite să fie mai agil față de varianta anterioară de 1.6 litri TCe, care era cuplată la cutia CVT.

Prin urmare, vă invit să vedeți reportajul nostru de mai jos și galeria de fotografii efectuată în cadrul acestui test drive. Vizionare plăcută!

GALERIE FOTO:

Pentru acest reportaj am ales o locație nouă de pe malul Nistrului. Nu am mai fost în această zonă, dar am avut norocul să găsim o mică parcelă de copaci care ne bucurau cu o paletă impresionantă de culori. Trebuie să recunoaștem că Juke-ul în culoarea sa albastră se încadra perfect în acest peisaj.

Interiorul a suferit la rândul său o groază de modificări. Este mai laconic și își bucură ocupanții cu o sumedenie de dotări. În cazul echipării testate de noi, N-CONNECTA, vorbim despre climatizare automată, scaune față cu încălzire, parbriz încălzit, cameră video spate, sistem multimedia cu ecran de 8 inci, cheie inteligentă și altele.

Pe partea de siguranță, Nissan Juke a reușit să obțină un rezultat de cinci stele la testele de siguranță Euro NCAP. Aflați că noul Juke este dotat cu o sumedenie de tehnologii care sporesc siguranța, printre care frânarea de urgență cu recunoașterea pietonilor, sistem de intervenție și avertizare la părăsirea benzii de rulare, recunoașterea indicatoarelor rutiere, șase airbag-uri, sistem de stabilitate și multe altele.

La final, vă putem spune că noul Juke este o ofertă deosebit de atractivă în acest segment, mai ales că prețul versiunii testate este de 19.900 euro. O mașină perfect potrivită pentru oraș, cu un nivel înalt de siguranță și cu multe dotări standard.

Cmentariile sunt închise