Renault ZOE şi Kangoo Z.E. rămân lideri absoluţi în segmente şi în vânzările europene

În ciuda unui an foarte dificil din cauza pandemiei globale, Renault se autoproclamă în continuare un lider în segmentul electromobilelor compacte şi al LCV-urilor electrice vândute în Europa. În acest sens, vine cu nişte cifre care să demonstreze asta.

Pionier în mobilitatea electrică, Renault este lider în vânzările europene de pe piața EV, cu 95.985 de unități vândute de la început de 2020 până la sfârșitul lunii noiembrie. Comparativ cu perioada similară din anul trecut, această cifră reprezintă o creștere cu 80% a înmatriculărilor, ceea ce demonstrează relevanța gamei de maşini electrice a Renault față de o mare varietate de nevoi ale clienților.

Actuala versiune a modelului ZOE, lansată în 2019, cu noul său design și caracteristici, stabilește în mod clar punctul de referință în ceea ce privește autonomia, versatilitatea și eficiența din categoria sa.

ZOE rămâne nr. 1 cel mai vândut autoturism electric din Europa. Peste 84.000 de unităţi au fost realizate din ianuarie 2020 până în prezent, aproape dublu față de cifra înregistrată în 2019 în aceeaşi perioadă de timp.

ZOE este astfel cea mai importantă mașină electrică în țări precum Franța (peste 33.000), Germania (peste 25.000), Italia, Spania sau Portugalia. În total, peste 268.000 de Renault ZOE au fost vândute în Europa de la momentul lansării.

Iar Kangoo Z.E. rămâne cel mai vândut LCV electric din 2010 şi până în prezent. Un număr total de 8.498 de unităţi au fost înregistrate de la 1 ianuarie 2020 şi până la sfârșitul lunii noiembrie, ceea ce înseamnă că aproape unul din trei Renault Kangoo a fost ales cu propulsie electrică.

Din 2010 şi până în prezent, peste 57.595 de maşini au fost vândute în Europa!

Apropo, proaspăt lansatul Twingo Electric se bucură deja de o popularitate în segmentul A, cu 1.760 de înmatriculări în Europa. Datorită agilității, modularității și autonomiei de până la 270 km (în ciclu WLTP City), modelul este cel mai bun companion pentru navetele zilnice prin oraşe.

Gama completă de maşini electrice marca Renault include, de asemenea, Twizy cu mai mult de 31.000 de unități vândute și Master Z.E. un microbuz care oferă până la 3.5 tone sarcină utilă.

În ciuda situației sanitare, vânzările de vehicule electrice în Europa rămân foarte dinamice, cu rate de creștere de aproximativ 70 până la 80% pe principalele piețe europene. Vânzările de electromobile reprezintă acum aproximativ 5% din totalul pieței.

Cmentariile sunt închise