(foto) Premieră: Ediţia limitată şi exclusivistă Volkswagen Arteon 4MOTION R-Line “Edition”

(update) VW s-a răzgândit ulterior şi a limitat ediţia la 1.000 de maşini!

Volkswagen lansează modelul Arteon cu un caracter unic. Noul Arteon R-Line “Edition”, ediţie limitată la 250 de exemplare, se concentrează și mai mult pe dinamica și calitățile de călătorie tipice unui Gran Turismo.

Ediția specială, care este disponibilă de la 55.970 de euro (în Germania), se caracterizează prin design exclusiv, pachet bogat de echipamente standard și o selecție de patru motoare turbo la alegere, oferta de top constituind una cu 272 CP.

Arteon R-Line “Edition” are o gamă largă de echipamente standard care nu sunt disponibile în această combinație pe nici o altă versiune a modelului. Expresivul finisaj în culoare Moonstone Gray în două tonuri, cu acoperiș negru pentru contrast, este rezervat exclusiv pentru Arteon R-Line “Edition”.

Finisajul exterior este completat pe final de un set de jante din aliaj Rosario, de culoare neagră şi care măsoară 20 de inci, alături de nişte geamuri spate fumurii.

Interiorul este perfect asortat cu exteriorul. Este dotat cu pachetul din piele Nappa și poate fi personalizat din punct de vedere al culorii cu ajutorul iluminatului ambiental. Ca parte a pachetului standard de iarnă, locurile de pe extremele banchetei posterioare sunt de asemenea disponibile cu încălzire, pe lângă scaunele din față.

Pe lângă funcția sa de navigaţie, sistemul de infotainment Discover Pro oferă și App-Connect wireless, control vocal și recepție de radio digital DAB+. Sistemul Discover Pro și Digital Cockpit (panoul de bord digital) formează o singură entitate, similară cu cea numită Innovision Cockpit pe care am văzut-o şi noi în noul Touareg când l-am testat.

Încă o dotare standard este Keyless Access, prin care cheia maşinii poate rămâne mereu în buzunarul şoferului, accesul în habitaclu şi pornirea motorului putând fi făcută şi fără a o lua/ţine fizic în mână.

Lista de sisteme standard de înaltă tehnologie pentru confort și siguranță perfecte este compusă din: sistemul Area View cu un set de camere la 360 de grade pentru o vedere a împrejurimilor vehiculului și pentru a facilita manevrele, la fel ca și Park Assist.

Sistemul de afişare dinamică a indicatoarelor rutiere, cel de asistenţă la schimbarea benzii Side Assist, cel de frânare autonomă de urgenţă în cadrul Front Assist şi un cruise control adaptiv, toate cresc siguranța în traficul curgător, precum și confortul și siguranța în călătoriile îndelungate.

În plus, cu Dynamic Light Assist ca dotare standard pentru farurile LED, șoferul se bucură de confortul iluminării curbelor şi de comutarea automată a fazelor.

Gama de motoare puse la dispoziţie se concentrează în mod clar asupra flerului sportiv al acestui Gran Turismo, cele mai puternice patru unități ale seriei fiind disponibile pentru ediția specială limitată. Toate sunt motoare eficiente de 2.0 litri şi cu patru cilindri, combinate cu o cutie de viteze DSG cu şapte trepte şi dublu ambreiaj.

Gama începe cu un motor pe benzină TSI și un motor diesel TDI, fiecare dezvoltând câte 190 CP. Motorul diesel de top din această listă, oferit în combinaţie cu un sistem de tracțiune integrală, livrează 240 CP. Cea mai puternică versiune este 2.0 TSI cu 272 CP, care la fel vine cu tracțiune 4MOTION. Pe lângă aceste agregate, VW spune că sistemul ESC a fost adaptat. Ca și pe modelele sportive R, acesta poate fi acum complet dezactivat.

Cele mai puternice două versiuni ale ediţiei limitate mai vin “la pachet” cu cea mai bună versiune a şasiului cu amortizoare adaptive DCC, opţional suspensia activă fiind disponibilă pentru modelele cu 190 CP. Sistemul permite ca amortizoarele să fie configurate în mod continuu variabil, de la Comfort+ la Sport+ sau prin setările modurilor de rulare (Comfort, Normal, Sport, Individual). Acesta este un alt motiv pentru care modelul special limitat se remarcă ca un vehicul de călătorie de clasă business deosebit de dinamic.

Volkswagen Arteon 4MOTION R-Line “Edition” este disponibil pentru comandă chiar de acum, la un preț de 55.970 de euro (pentru maşina cu motor 2.0 TSI cu 190 CP). Livrările vor demara din februarie 2020.

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

(foto) VW introduce ediţia specială Touareg “ONE Million” pentru a marca un milion de SUV-uri produse

https://autoblog.md/foto-premiera-editia-limitata-vw-passat-variant-4motion-r-line-edition/

(video) Volkswagen a construit un Arteon cu practic 500 de CP, dar nu îl poţi cumpăra

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/