Giganții General Motors și Hyundai Motor Company își unesc forțele la nivel global

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

General Motors și Hyundai Motor Company au semnat un acord pentru a explora colaborarea viitoare în domenii strategice cheie. Acordul-cadru a fost semnat de președinții Mary Barra și Euisun Chung.

GM și Hyundai vor căuta modalități de valorificare a dimensiunii și a punctelor forte complementare pentru a reduce costurile și pentru a pune mai rapid la dispoziția clienților o gamă mai largă de vehicule și tehnologii.

Proiectele potențiale de colaborare se axează pe co-dezvoltarea și producția de vehicule de pasageri și comerciale, motoare cu combustie internă și tehnologii pe bază de energie curată, electrice și pe hidrogen. Asta înseamnă unificarea ansamblurilor, unităților și componentelor.

De asemenea, cei doi producători mondiali de echipamente originale de top vor analiza oportunitățile de aprovizionare combinată în domenii precum materiile prime pentru baterii, oțelul și altele.

Barra a declarat că un parteneriat între cele două companii are potențialul de a face dezvoltarea vehiculelor mai eficientă prin creșterea scalabilității și sprijinirea alocării disciplinate a capitalului.

„GM și Hyundai au puncte forte complementare și echipe talentate. Scopul nostru este de a debloca amploarea și creativitatea ambelor companii pentru a oferi clienților vehicule și mai competitive, mai rapid și mai eficient.”

Mary Barra, președintele și directorul general al GM

Flexibilitatea și agilitatea Hyundai și GM vor permite ambelor companii să exploreze dezvoltarea capacităților lor comune.

„Acest parteneriat va permite Hyundai Motor și GM să evalueze oportunitățile de sporire a competitivității pe piețele și segmentele de vehicule cheie, precum și să eficientizeze costurile și să ofere clienților o valoare mai mare prin expertiza noastră combinată și tehnologiile inovatoare.”

Euisun Chung, Președintele executiv al grupului Hyundai Motor

În urma semnării memorandumului de înțelegere fără caracter obligatoriu, evaluarea oportunităților și evoluția către acorduri obligatorii vor începe imediat. Numai atunci vor fi făcute publice etapele specifice ale activității comune. Ambele companii vor urmări îmbunătățirea eficienței și creșterea competitivității prin colaborare.

Amintim că potrivit rezultatelor din 2023, concernul coreean Hyundai Motor s-a clasat pe locul al treilea în lume în ceea ce privește producția de automobile (5.91 milioane de unități, dintre care 4.21 milioane au fost vânzările companiei Hyundai), iar GM pe șase (5.05 milioane).

Vezi și: (video) Hyundai Way – noua strategie pe termen mediu și lung a companiei, cu investiții de 90 de miliarde

Cmentariile sunt închise