Haos în Turkmenistan! Poliţiştii opresc toate maşinile de culoare închisă, iar femeilor li s-a interzis să conducă

Mașinile negre au fost practic interzise în Turkmenistan. După cum anunță Radio Europa Liberă, începând cu 1 ianuarie 2018, poliția din Aşgabat, capitala ţării, a început fără niciun motiv să oprească toate maşinile de culoare neagră, iar cele vopsite în aceleaşi culori, dar parcate după reguli, sunt trimise la parcări cu plată.

Dacă această interdicţie îi vizează şi pe conducătorii auto care vizitează sau tranzitează ţara, nu se cunoaşte deocamdată.

FOTO: sputnik.kg

Conform unor informaţii, ofițerii de poliție sunt de acord să returneze autovehiculele proprietarilor numai după ce semnează un document care îi obligă să și le revopsească în alb sau într-o altă culoare deschisă. Interesant că preţurile pentru acest serviciu au crescut instant după asta, de la 500 la 1.000 de dolari, ceea ce pentru mulţi turkmeni este echivalentul sumei unui salariu anual.

Vezi şi: Polițiștii cu burtă au fost concediați! Iată unde s-a întâmplat

Mai mult, Hronika Turmenistana scrie că poliţiştii opresc nu doar maşinile negre şi vopsite în nuanţe gri închise, ci şi de alte culori precum roşu, verde sau albastru, cerând fără explicaţii ca să le predea lor pentru a le duce la parcări cu plată.

FOTO: jalopnik.com

Motivul unui astfel de şantaj al proprietarilor de mașini negre constă în disprețul față de acestea a președintelui turkmen Gurbangulî Berdîmuhamedov. El crede în superstiții şi preferă culoarea albă care aduce fericirea. Acesta a declarat anterior că oamenii din Turkmenistan care conduc mașini negre aduc nenorociri țării.

Vezi şi: (video) Preşedintele Turkmenistanului, filmat cum derapează cu un BMW M3

Chiar şi aşa, nu s-au făcut declarații oficiale şi nici nu există vreun document oficial în vederea interzicerii exploatării autovehiculelor negre. Cu toate acestea, nu cu mult timp în urmă, președintele și-a exprimat dezamăgirea față de numărul mare de mașini negre din Aşgabat, supranumit “orașul marmurei albe”.

FOTO: wikimedia.org

Berdîmuhamedov însuși se deplasează exclusiv cu mașini albe, iar în noiembrie 2017 toți oficialii guvernamentali au primit ordinul de a trece pe automobile albe.

Apropo, în 2015, prin ordin oficial al președintelui, a fost interzis importul tuturor mașinilor noi sau rulate de culoare neagră.

Vezi şi: Ţara în care autorităţile oferă cetăţenilor săi combustibil „gratuit”

Încă o noutate este că în aceeaşi ţară, din decembrie 2017, femeilor le-a fost interzisă conducerea autovehiculelor şi în genere să urce în vreo maşină la volan, chiar dacă au permis sau nu. Dacă o femeie este prinsă în trafic la volan atunci poliţiştii au dreptul să-i ridice permisul de conducere, iar maşina să o ducă la parcarea cu plată.

Potrivit habartm.org, la 5 decembrie 2017, ministrul local al Afacerilor Interne i-a prezentat președintelui o statistică despre accidentele care au avut loc anul trecut. Pentru că majoritatea au avut loc din cauza şoferiţelor, şeful statului a ordonat ministrului “să clarifice situaţia”.

FOTO: dailymail.co.uk

Amintim că regimul din Turkmenistan, țară bogată în gaze naturale, este considerat unul dintre cele mai autocratice din lume, iar țara este aproape la fel de izolată precum Coreea de Nord. Puterea este deținută de președinte, de rudele sale și de prieteni.

Berdîmuhamedov, care folosește titlul onorific de “protector” al țării (“arkadag”), a câștigat trei alegeri cu aproape 100% din voturi, ultimele chiar anul trecut, iar legislativul turkmen a modificat recent Constituția pentru a-i permite să conducă țara până la moarte.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/