Când credeai că le-ai văzut pe toate, apare un pickup Honda Civic

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Imaginația celor care modifică mașini nu cunoaște limite și asta a demonstrat și un american care a transformat un automobil Honda Civic într-un pick-up cu care va lua startul într-o competiție auto.

Honda Civic Gambler 500

Anual, în Statele Unite, se desfășoară o competiție denumită Gambler 500. Regulile cursei auto sunt destul de clare: automobilul trebuie să coste 500 de dolari americani. Este clar că la această sumă nici vehiculele nu pot prezenta performanțe prea mari. În plus, toată competiția se desfășoară pe drumuri neasfaltate, deci nu se poate de mers chiar cu orice. Sau…

Honda Civic în amestec cu Chevrolet S10

Joey Kasnoff din SUA a găsit o soluție care să-i permită să ia startul cu un automobil Honda Civic. În timpul competiției, concurenții au nevoie nu doar de pricepere și îndemânare. Au nevoie și de scule și alte accesorii care să îi ajute să treacă peste obstacole. Acestea nu pot intra într-un portbagaj de Honda Civic de o generație mai veche. De fapt, în niciun portbagaj al acestui model.

Prin urmare, a căutat să mărească spațiul pentru bagaje până la nivelul unui pickup. Adică a preluat bena de la, probabil, un Chevrolet S10 și a montat-o pe autoturism. În acest fel, nu va avea probleme să încarce rampe pentru nisip, șufe, cricuri și alte accesorii necesare pe traseu. Ar putea pune acolo și un generator de curent ca cel de pe Ineos Fusilier, dacă încape. Singura mare problemă va fi legată de sistemul de tracțiune.

Honda a produs modelul Civic și cu tracțiune integrală, doar că este o versiune foarte rară. Dar cu puțină pricepere și multă muncă, se poate adapta un sistem 4×4 de pe un alt model Honda, și anume HR-V din prima generație, dar acesta nu a fost disponibil în SUA. Doar a doua generație a fost disponibilă pentru America de Nord. Acesta nu doar că ar putea să scoată mai ușor autoturismul din condiții dificile, dar nici nu ar cântări prea mult.

Doar că, din ce se vede în imagini, automobilul respectiv nu este dotat cu așa ceva. Mai mult, cele peste 1.200 de comentarii ale postării autorului acestui Frankenstein automobilistic nici n-a precizat dacă a modificat ceva la sistemul de transmisie al mașinii inițiale, o Honda Civic din generația a opta. Aceasta era disponibilă în Statele Unite cu un motor de 1.8 litri și transmitea puterea pe roțile din față. Era disponibil atât cu transmisie manuală cât și cu o cutie de viteze automată.

Honda Civic de curse cu 500 de dolari

Regulamentul celor de la Gambler 500 spune că poate lua startul orice mașină care a fost procurată cu mai puțin de 500 de dolari. Dar precizează că se poate lua startul și cu mașini mai scumpe, atâta timp cât sunt mai proaste decât cele de 500 de dolari luate de pe piața americană. Dau exemple de câteva mărci europene care nu au un renume prea bun pentru fiabilitate.

Sunt permise cam orice fel de modificări atâta timp cât nu îmbunătățesc performanțele motorului mașinii originale. Cu alte cuvinte, se poate de luat o mașină cu un motor de doi litri și 115 CP și merge cu ea așa. Ce recomandă, însă, este utilizarea unor anvelope adecvate. De asemenea nu recomandă folosirea unor kituri de înălțare. Din experiența anilor anteriori, aceste kituri mai mult au încurcat decât au ajutat.

Cmentariile sunt închise