Hyundai a brevetat un nou motor a cărui patru cilindri au o capacitate diferită

Biroul European de patente a înregistrat recent o cerere de la compania Hyundai în vederea înregistrării unui nou tip de propulsor cu ardere internă.

Interesant este să aflăm că unitatea are patru cilindri, iar capacitatea a doi dintre aceştia este diferită faţă de ceilalţi. Respectiv doi cilindri au o cilindree, iar alţi doi altă cilindree.

În prezent practic toate motoarele cu ardere internă instalate pe automobilele de serie, se deosebesc doar prin capacitatea cilindrică, însă toate camerele cilindrilor au o formă şi un volum identic. Acest lucru uşurează reglarea şi buna funcţionare a propulsorului per ansamblu.

Însă, inginerii Hyundai au dezvoltat un nou agregat care are două tipuri de cilindri cu capacităţi diferite. Soluția vine după ce analizele lor au arătat că un motor cu cilindri de aceeași capacitate consumă multă energie cinetică pentru a rămâne stabil în anumite momente ale funcționării, cum este ralantiul.

FOTO: nydailynews.com

În planul tehnic al celor de la Hyundai, cele două bancuri de cilindri de capacitate diferită vor fi coordonate de o unitate de comandă care va putea să adapteze funcționarea acestora în cel puțin trei moduri de rulare, alese de șofer. În plus, în schemă va fi introdus și un motor electric al cărui rol este de a echilibra dezvoltarea cuplului între cilindrii diferiți pentru a elimina zgomotele și vibrațiile pe care le generează o astfel de soluție tehnică.

Deocamdată nu se cunoaşte când va fi produs de serie un astfel de motor, însă un pas a fost făcut.

Sursă: Automarket

Cmentariile sunt închise