Imaginea zilei: Nou marcaj în raionul Străşeni – linie continuă triplă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update 29.12.2022)


Privelişte neobişnuită, surprinsă în raionul Străşeni, potrivit autorului fotografiei. Pe un drum naţional a apărut un marcaj care (încă) nu există în Regulamentul Circulaţiei Rutiere. Este vorba despre o linie continuă triplă ce delimitează sensurile de circulație!

Contactată pentru o reacţie, Administraţia de Stat a Drumurilor nu ne-a oferit deocamdată una, însă considerăm că nu poate fi o simplă eroare, dat fiind faptul că toate trei linii au fost aplicate uniform.

O căutare în spaţiul online ne-a arătat că un astfel de marcaj chiar există, aplicat permanent sau provizoriu, însă doar în unele ţări. De exemplu, în Australia, acestea se găsesc doar pe anumite porţiuni de drumuri, inclusiv curbe, unele care prezintă un risc sporit de accidente.

Ideea celor trei linii paralele constă în a fi şi unele rezonatoare, ca şi cele găsite în Moldova sub formă transversală în apropierea unor treceri pietonale pe drumuri naţionale. În caz că şoferul se întâmplă să iasă din anumite motive pe contrasens, marcajul are scopul de a-l pune în gardă prin vibraţii, iar ca urmare să-l facă să revină înapoi în banda corectă.

Marcaje similare, dar provizorii, au fost surprinse şi în ţări precum SUA sau Canada.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise