Imaginea zilei: Nu există suficient spaţiu sau nu poţi parca paralel? Nu proceda ca acest şofer!

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Republica Moldova mulţi şoferi parchează prost, inclusiv din cauza faptului că nu au fost învățați cum să procedeze corect şi care manevre sunt necesare pentru asta. Ce se învăţa până acum prioritar la şcolile auto în cadrul lecţiilor practice, până la aprobarea noii metodologii? Doar garajul, întoarcerea într-un spaţiu îngust din trei mişcări şi rampa! De unde deci să se cunoască alte mişcări în afară de exemple văzute la alţii sau publicate pe acelaşi YouTube?

Interesant este că potrivit cele mai noi Metodologii dedicate desfășurării examenului pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule și documentarea cu permis de conducere, doar pentru candidaţii care vor să obţină un permis de categoria B1 (ATV-uri, cvadricicluri motorizate) se menţionează expres că trebuie să execute parcarea paralelă cu carosabilul!

Iar cei care aspiră la un permis de categoria B sau BE trebuie să demonstreze că pot să conducă în siguranță, executând o singură manevră specială din trei, la decizia examinatorului, în funcție de condițiile reale de trafic: deplasarea în marșarier în linie dreaptă cu menținerea benzii pe o distanță de circa 20 m; întoarcerea vehiculului în sens opus (folosind mersul înainte și înapoi, din trei mișcări); sau parcarea vehiculului și părăsirea unui spațiu de parcare (paralel, oblic, sau în unghi drept, prin mers înainte
sau înapoi, pe teren plat).

Cel mai probabil că majoritatea examinatorilor nu vor sta să piardă timpul pentru a vedea cum candidații parchează… Aşa că, pentru majoritatea, rămâne mai mult pe cont propriu învățarea tehnicilor pentru a deveni un as în arta parcării.

Aşadar, dacă nu există suficient spaţiu sau nu poţi parca paralel, nu proceda ca acest şofer obraznic!

Bulevardul Dacia:

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise