Imaginea zilei: Trei G-Class-uri nou-nouţe au ajuns la Chişinău

Privelişte unică surprinsă de un conducător auto din capitală. Trei SUV Mercedes-Benz G-Class de ultimă generaţie, a căror producţie a început la mijlocul lunii mai în Germania, au fost aduse la Chişinău pe un camion cu platforme.

Toate maşinile sunt vopsite într-o culoare neagră, dar au jante diferite.

FOTO: Ivan Dunder

Două din cele trei maşini de teren sunt de model G 500. SUV-urile cu o greutate de peste 2.4 tone ascuns sub capotă un motor V8 biturbo de 4.0 litri, alimentat cu benzină cu cifră octanică 98 (cea mai scumpă din Moldova).

Unitatea produce 422 cai putere și 610 Nm, şi este cuplată la o cutie de viteze automată cu nouă rapoarte. Sistemul de tracţiune îi este unul integral permanent.

Acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate realiza în 5.9 secunde. Viteza maximă este limitată la 210 km/h.

FOTO: Ivan Dunder

A treia maşină care găseşte în mijlocul imaginii este un frumos Mercedes-AMG G 63. Acest model se deosebeşte de cel de bază în primul rând prin motor. Este propulsat de un agregat V8 biturbo, de 4.0 litri, care produce 585 CP şi un cuplu maxim de 800 Nm. Cutia de viteze la care este cuplat este una de tip AMG SPEEDSHIFT TCT cu nouă trepte.

Pe acest model, sistemul de tracţiune este practic unul pe puntea din spate, cea din faţă conectându-se la nevoie şi astfel se formează unul integral. Mai mult, motorul este capabil să deconecteze patru din cei opt cilindri, unde mai pui că în combinaţie cu eşapamentul sport produce un sunet plăcut.

Acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate realiza în 4.5 secunde. Viteza maximă este limitată la 210 km/h (sau la 240 de km/h cu Driver’s package). Greutatea SUV-ului fără şofer este de 2.485 de kg, iar consumul mixt de carburant este egal cu 13.2 litri de benzină 98 la 100 de km parcurşi.

FOTO: Ivan Dunder

Preţul de start anunţat oficial de către reprezentanţa Mercedes-Benz Moldova pentru noul Mercedes-Benz G-Class, în versiune G 500, porneşte de la 111.480 de euro. Un magnific G 63 AMG costă cel puţin 147.460 de euro!

Astfel, putem afirma că în capitală au mai intrat peste 350.000 de euro “pe roţi”.

FOTO: Ivan Dunder
FOTO: Ivan Dunder

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md

Află mai multe detalii despre noul G-Class din această broşură oficială frumoasă:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/