Imaginea zilei vine din Israel. Iată cum o comentează autoritățile de la Chișinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În spațiul online a devenit în scurt timp virală, după ce a fost intens distribuită, următoarea postare. Aceasta prezintă două Mercedes-uri de lux, înmatriculate în Statul Israel, despre care autorul spune că sunt mașinile Ambasadei Republicii Moldova în această țara din Orientul Mijlociu.

Autoturismul în două culori este un Mercedes-Maybach S-Class de ultimă generație. În funcție de motor poate ajunge să coste peste 230.000 de euro.

Посольские машины республики Молдова в Израиле . Слева 2016 год ( мерседес 500) справа 2024 год ( Майбах) Я рад за тебя…

Publicată de Slava Lungu pe Sâmbătă, 10 februarie 2024

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a reacționat abia în această după amiază pentru ca lumea să nu fie indusă în eroare în privința unor aspecte:

„Referitor la postarea care circulă pe rețelele de socializare de mai multe zile, cu automobile de lux atribuite misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Israel, Ministerul Afacerilor Externe precizează următoarele:

Automobilele aparțin celor doi consuli onorifici ai Republicii Moldova în Israel, care sunt oameni de afaceri. Aceștia sunt cetățeni ai statului Israel. Numerele diplomatice de înmatriculare din seria CC au fost înregistrate conform normelor în vigoare. Este important de subliniat că achiziționarea acestor vehicule nu a fost realizată din bugetul de stat al țării noastre. Automobilele reprezintă proprietate privată a consulilor onorifici.

Încurajăm toți cetățenii să se informeze din surse sigure.”

Cmentariile sunt închise