Pentru prima dată în istorie Mitropolitul RM a rămas fără numere guvernamentale la maşină. Motivele sunt diferite

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir, cunoscut sub numele civil Nicolae Vasilievici Cantarean, a rămas fără plăcuțele de înmatriculare cu numere guvernamentale la automobilele cu care se deplasează, după ce Agenția Servicii Publice (ASP) a efectuat o inventariere a numerelor de înmatriculare.

Informația a fost confirmată pentru Replica Media de Anastasia Taburceanu, purtătoarea de cuvânt a şefei Guvernului.

„Agenția Servicii Publice (ASP) a făcut o inventariere a numerelor de înmatriculare și a depistat că deși plăcuțele mașinilor Mitropoliei reprezentau numere guvernamentale, conform legii, nu trebuie să fie.”

FOTO: Sputnik / Miroslav Rotari

ÎPS Vladimir a fost anunțat despre inventariere, iar ulterior, acesta le-a predat benevol. Însă, potrivit preotului Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei, citat de IPN, decizia de a renunţa la plăcuţele cu simbolurile RMG vine în urma unor presiuni din partea unor persoane care s-au arătat deranjate de acest fapt.

„Au fost mai multe presiuni, s-a abordat subiectul în presă, unii s-au arătat nemulțumiți, s-au arătat scandalizați, deranjați. Și, în general, s-a încercat inducerea unei stări de tensiune. De aceea, Înalt Preasfințitul a zis: Mai bine să evităm momente când cineva este nemulțumit. Mitropolitul nu ține neapărat ca mașina Mitropoliei cu care se deplasează să aibă numere guvernamentale.”

Totuși, secretarul Mitropoliei a admis că „este deranjant că unii s-au arătat nemulțumiți, deoarece mitropolitul țării este capul Bisericii Ortodoxe din Moldova, este o persoană care, în virtutea slujirii pe care o are față de popor, ar merita să beneficieze de respectivele numere”.

„Până la urmă, dacă s-a întâmplat că s-au găsit unii nemulțumiți, dacă deranjează pe cineva din societatea civilă faptul că mitropolitul folosește în activitatea sa acele numere, atunci mitropolitul a renunțat, ca să nu-i deranjeze.”

Nu ştim la moment cu ce maşină exact se deplasează Mitropolitul Republicii Moldova, însă în ultimii ani a fost văzut cu un BMW Seria 7 F02 (760Li) cu motor V12 de 6.0 litri (544 CP) cu numerele RMG 004 (anterior RM G 004), dar şi un SUV Toyota Land Cruiser 200 cu motor V8 şi cu numerele RM G 040.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/