Designerul-şef Mercedes-Benz: Noul AMG SL nu este o înlocuire pentru AMG GT

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Divizia Mercedes-AMG va produce simultan două modele sport cu două portiere – decapotabila SL de nouă generaţie și familia GT. Acest lucru a fost declarat pentru Road & Track de către designerul-şef Gorden Wagener.

În ciuda proximității constructive, ambele mașini vor fi concentrate pe diferite audiențe.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat că actualul Mercedes-AMG GT, care urmează să fie eliminat treptat de pe piaţă, va avea o continuare. Noua generație de coupe și roadster va fi construită pe aceeași platformă care a fost dezvoltată pentru Mercedes-AMG SL. În linia de modele ambele vor exista în paralel, deşi vor fi destinate pentru un public diferit.

Potrivit lui Gorden Wagener, Mercedes-AMG SL poate fi considerată o mașină sport cu drepturi depline, dar se concentrează în primul rând pe conducerea confortabilă într-un mediu premium.

„Cu toate opțiunile disponibile, îl puteți transforma dintr-un gran turismo într-o mașină de curse prin apăsarea unui buton.”

De cealaltă parte, Mercedes-AMG GT este o mașină sport mai fără compromisuri, care poate fi folosită şi pe circuite. Potrivit designerului-șef al companiei Mercedes-Benz, o serie de clienți ai companiei consideră coupeul prea rigid pentru utilizarea de zi cu zi.

Prin urmare, noul SL va fi o alternativă la GT pentru acei cumpărători care își doresc o mașină cu caracter sportiv, dar potrivită pentru utilizare continuă. Diferențele dintre SL și GT au fost comparate de Wagener cu diferența dintre zi și noapte.

Render: autocar.co.uk

Nu se știe încă exact când va fi lansată noua generație AMG GT, deși, potrivit unui reprezentant al mărcii, noutatea viitoare va împărți platforma și o serie de componente cu SL. Un termen preliminar al debutului este 2023.

Interesant este că actualul AMG GT încă mai poate fi cumpărat în Republica Moldova, deşi din configuratoarele europene a dispărut deja! Conform unei liste de preţuri actualizate la 26 octombrie, la ofertă mai sunt disponibile versiunile AMG GT, GT C, GT R, Roadster, Roadster C şi impresionantul Black Series!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/