În atenţia fanilor Jaguar! Noul F-TYPE ZP Edition este ultima maşină sport a mărcii cu motor cu ardere internă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Jaguar comemorează sfârșitul liniei sale de mașini sport cu motoare cu combustie internă printr-o ediție limitată şi exclusivă a modelului F-TYPE, inspirată de două E-type emblematice de curse din anii 1960.

Doar 150 vor fi asamblate, având la bază versiunea de top cu V8 supraalimentat de 575 CP. Toate prezintă detalii interioare și exterioare special concepute de experții în personalizare de la SV Bespoke.

Sunt disponibile două variante de culoare pentru F-TYPE ZP Edition, care amintesc de primele E-type „Project ZP” câștigătoare de curse, la scurt timp după lansarea modelului în 1961: vopsea Oulton Blue în combinaţie cu interior din piele duotonă Mars Red și Ebony sau vopsea Crystal Grey Gloss cu interior din piele duotonă Navy Blue şi Ebony. Culorile pentru caroserie nu au fost niciodată disponibile pentru F-TYPE.

Ambele mai au finisate manual pe portiere un roundel în stil de curse în Porcelain White Gloss. Aceeaşi nuanţă se aplică şi pe rama grilei radiatorului.

Interioarele unice, cu caneluri orizontale ale scaunelor, plus accente exterioare în Gloss Black și etriere de frână în Gloss Black, completează detaliile exclusive ale branding de pe aripi, jantele din aliaj forjate de 20 inchi Gloss Black Diamond Turned, plăcile din pragurile uşilor și planşa de bord. Fiecare mașină va mai purta o plăcuţă „One of 150” SV Bespoke.

Ediția F-TYPE ZP este disponibilă atât în ​​stilul de caroserie Coupe, cât și Convertible, la alegere. Cu 575 CP, 700 Nm de cuplu și un sistem de tracțiune integrală cu tehnologie Intelligent Driveline Dynamics (IDD), performanța este excepțională pe toate suprafețele și în orice vreme: 0-97 km/h poate realiza în 3.5 secunde, în timp ce viteza maximă este electronic limitată la 300 km/h.

Jaguar Moldova ne-a comunicat că automobilul este disponibil de comandat şi în ţara noastră de către cei care se mişcă, în mod evident, rapid. Preţul de start – 115.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise