(video) GENEVA 2024: Exclusivistul Totem GTAmodificata – 887 CP per tonă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O ultimă premieră auto de la Salonul Auto de la Geneva, despre care dorim să vă relatăm, aparține companiei italiene Totem Automobili.

Pentru marea majoritate este necunoscută, însă pe scurt vă putem spune că este asemănătoare în activitate cu Singer Vehicle Design. Însă nu face restomod-uri pe bază de modele Porsche 911, ci pe bază de Alfa Romeo Giulia Sprint din anii 60.

Are deja format un portofoliu interesant, iar acum se prezintă cea mai puternică creatură! Un reînviat Alfa Romeo Giulia GTAm din 1969!

Caracteristici cheie:

  • Cu toate acestea, din Julia originală a rămas foarte puțin. Noul Totem GTAmodificata a preluat doar câteva piese originale de șasiu. Acestea au fost combinate cu o nouă structură monococă din fibră de carbon. De aceasta s-au atașat subcadre din aluminiu.
  • Toate panourile caroseriei sunt din fibră de carbon, iar aripile umflate au mărit lățimea coupeului original cu 200 mm. Drept urmare, restomodul s-a dovedit a fi scurt (4.240 mm), dar lat (1.780 mm).
  • Cea mai mare parte a caroseriei lui GTAmodificata își arată natura din fibră de carbon, cu excepția părții frontale vopsite în albastru. Toate echipamentele de iluminat sunt moderne, pe bază de LED-uri.
  • Jantele Dymag (combină aluminiu și fibră de carbon) sunt îmbrăcate în anvelope Pirelli Trofeo R (235/35 R19 în față și 285/35 R19 în spate). Frânele Brembo sunt cu șase pistoane în etrierele frontale și cu patru în cele posterioare, diametrele discurilor fiind de 355 și 345 mm respectiv.
  • Este pus în mișcare de un V6 biturbo de 3.2 litri, construit de Italtecnica Engineering pe baza modernului agregat de 2.9 litri, cel găsit pe Giulia și Stelvio Quadrifoglio. Are o injecție combinată, un sistem de lubrifiere cu carter uscat și alte upgrade-uri. Cea mai extremă interpretare a fost creată anume GTAmodificata – 810 CP și 730 Nm!
  • Benzinarul este cuplat la o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte dispusă într-o configuraţie transaxle. Aceasta transmite toată puterea pe roțile din spate folosind un diferenţial cu alunecare limitată. 
  • Drept urmare, coupeul de 1.095 kg are un raport putere-greutate impresionant de 887 CP per tonă! Și este capabil de 0-100 km/h în 2.6 secunde, în timp ce viteza maximă depășește 300 km/h.

Pentru mașină se cer 1.1 milioane de euro. Vor fi produse doar cinci exemplare. Lucrările asupra interiorului urmează a fi finisate, însă clienții vor avea libertate în personalizare.

O retrospectivă a ediției din 2024 a Salonului Auto de la Geneva o puteți citi aici. Toate mașinile despre care am scris au fost incluse în compartimentul Geneva 2024.

Cmentariile sunt închise