(video) Singer Vehicle Design marchează 300 de mașini realizate și începe să facă noul DLS Turbo

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Singer Vehicle Design, compania fondată în California în anul 2009, a devenit faimoasă pentru modernizarea modelelor clasice Porsche 911. Firma se ocupă de restaurări la comandă pentru proprietarii mașinilor răcite cu aer, iar din 2022 s-a apucat și de cele cu motoare turbo.

Serviciile nu sunt deloc ieftine, însă și rezultatele sunt de toată admirația, fiecare exemplar fiind o adevărată bijuterie. Iar mașina cu numărul 300 tocmai a fost finalizată, fiind una din seria Classic Study.

În imagini este un Porsche 911 Targa (964) din anul 1990, restaurat în colaborare cu proprietarul său, care și-a numit proiectul „Sotto”. Această mașină este un exemplu de servicii de personalizare și o poveste de dragoste dintre Singer și 911.

Specificațiile sale reprezintă solicitările făcute de proprietarul său

  • Are o caroserie integral realizată din fibră de carbon în nuanță Resistance Blue cu dungi laterale ”fantomă”.
  • Interiorul personalizat a fost decorat în piele portocalie, iar pentru contrast se folosesc cusături negre.
  • Scaune ușoare din fibră de carbon, în specificație Track, au zone centrale din piele împletită și inele din nichel.
  • Mașina este pusă în mișcare de un reînnoit benzinar boxer natural aspirat, cu șase cilindri și de 4.0 litri volum. Este cuplat la o cutie mecanică în cinci trepte. Puterea este trimisă pe puntea din spate.
  • Printre altele mai are frâne carbon-ceramice și un eșapament sport din titan.

Cel mai nou proiect al companiei a fost demonstrat vara trecută în cadrul Goodwood Festival of Speed și Monterey Car Week. Ca răspuns la solicitările clienților, Singer a dezvoltat Dynamics & Lightweighting Study (DLS) pentru a include turboalimentarea (DLS Turbo). Aceste ultime servicii de restaurare și modificare au rezultat în Porsche 911 reimagined by Singer – DLS Turbo pe scurt. 

Caracteristici cheie:

  • DLS Turbo este inspirat de mașina de curse 934/5 din anii 1970. Aceasta a dominat seria SCCA Trans American, câștigând șase dintre cele opt curse, respectiv întregul campionat.
  • Proiectul Singer cere un Porsche 911 în caroserie 964 (produse între 1989 și 1994), pe care proprietarul trebuie să-l trimită companiei. Mașina originală este dezasamblată cu grijă. Interiorul este îndepărtat, alături de caroseria exterioară și toate componentele mecanice, până când se dezvăluie structura monococă (șasiul) din oțel. Acesta este ulterior minuțios evaluat, curățat, consolidat și pregătit astfel încât să fie în stare optimă pentru următoarele etape ale restaurării.
  • Și în cazul DLS Turbo, caroseria modificată este complet din fibră de carbon, material utilizat pentru a reduce greutatea și a crește rigiditatea. Forma caroseriei a fost influențată de analiza computațională a dinamicii fluidelor (CFD) – pentru a optimiza performanța aerodinamică. O admisie centrală frontală și un orificiu în capotă optimizează performanța de răcire, în timp ce prizele pentru aripa din și conductele NACA ajută la răcirea frânelor și a turbocompresorului.

La alegere se propun două specificații

Mașina din imagini în Blood Orange a fost specificată de proprietarul său pentru a sublinia performanța pe pistă, prezentând o aripă posterioară cu forță ridicată de apăsare, cu element superior reglabil și o față tipică unei mașini de circuit, cu splitter mai mare.

Iar mașina din imagini în Moet Blanc a fost specificată de proprietarul său ca să fie axată mai mult pentru utilizare pe drumurile publice, incluzând un duck tail optimizat aerodinamic și față ”stradală” ce reduce rezistența aerodinamică.

Mai mult, proprietarii pot cere ca al lor DLS Turbo să fie modificat pentru a accepta ambele configurații aero. Fascia frontală și ansamblul capacului din spate pot fi îndepărtate și comutate, permițând personalizare maximă și libertate de alegere.

Motorul este o operă de artă

  • Ca și în cazul tuturor serviciilor de restaurare și modificare de la Singer, motorul de pe Type 964 este punctul de plecare. Agregatul este dezasamblat până la blocul motor înainte de a fi restaurat folosind componente de înaltă performanță și modificări pentru a optimiza puterea.
    • Ulterior, unitatea de 3.8 litri și cu patru supape per cilindri primește două turbo compresoare duble, wastegate-uri electrice, intercooler aer-apă și un ventilator alimentat electric, montat orizontal, printre altele.
    • Această evoluție permite stoarcerea a peste 700 CP, generați la peste 9.000 rpm!
  • La îndrumarea proprietarului mașinii, Singer adaptează individual caracterul fiecărui restomod.
    • O cutie mecanică în șase trepte trimite puterea către roțile din spate.
    • Suspensia orientată spre utilizare pe circuit și amortizoarele personalizate cu reglare de la distanță se numără printre detaliile care pot fi luate în considerare.
    • Sunt instalate frâne cu discuri carbon-ceramice puternice și etriere monobloc ușoare, atât pentru utilizare pe șosea, cât și pe circuit.
    • Anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 sau Cup 2R sunt montate pe jante ușoare din magneziu forjat, de 19 inchi pe față și 20 inchi pe spate, cu blocare centrală.
  • Serviciile de restaurare și modificare le permit proprietarilor să își personalizeze exteriorul și interiorul în funcție de preferințele lor personale, prin finisaje personalizate de vopsea, piele și materiale.

Fiecare mașină va fi unică. Prețurile pentru servicii depind de solicitările proprietarului fiecărui autoturism. Producția va fi oricum foarte limitată. Unele surse indică un preț de minimum 2.000.000 dolari SUA!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise