În atenția persoanelor care intenționează să vămuiască autovehicule cu 70% reducere. Îndemnul Serviciului Vamal

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a informat recent că în perioada 1 iulie – 22 octombrie 2023, persoane fizice au solicitat plasarea în regim vamal de import a 3.539 de mijloace de transport, cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2023, aferent mijloacelor de transport cu termenul de exploatare de 7 ani.

Totodată, la cererea persoanelor fizice care au introdus mijloace de transport în regim vamal de admitere temporară și au fost distruse sau vândute la piese (fapt confirmat prin documente justificative sau prin declarația pe propria răspundere a persoanei), în perioada de referință au fost vămuite 515 mijloace de transport, cu achitarea plății unice în cuantum de 15.000 de lei pentru fiecare mijloc de transport, cu eliberarea formularului tipizat TV-14.

Şi mulţi au decis să profite de noile simplificări intrate recent în vigoare. Doar în ultima săptămână au fost vămuite cu reducere peste 500 de autovehicule!

În context, Serviciul Vamal amintește că în regiunea Sud a țării sunt 14 posturi vamale, în regiunea Centru sunt 24 de posturi, iar în cea de Nord sunt cinci, unde persoanele fizice se pot apropia cu mijlocul de transport și actele de rigoare și să solicite vămuirea cu aplicarea scutirii de 70 % reducere.

Pentru evitarea situațiilor când un post vamal este suprasolicitat, iar în altele nu sunt persoane, se solicită persoanelor să se apropie la posturile vamale din proximitate! Exemplu: persoanele din Ungheni se pot apropia la ZEL UNGHENI (PVI), persoanele din Coșnița, Pîrîta, Doroțcaia se pot apropia la VADUL LUI VODĂ (PVIC), persoanele de la Soroca se pot apropia la SOROCA (PVFS, FLUVIAL, INTERN), persoanele de la Strășeni se pot apropia la STRĂŞENI (SUBZONA 4,5 ZEL BĂLŢI) (PVI), persoanele din Rezina se pot apropia la REZINA (PVI), persoanele de la Taraclia se pot apropia la ZAL TARACLIA (PVI), etc.

Lista detaliată a posturilor poate fi consultată accesând acest link.

Concomitent, pentru detalii și întrebări puteți contacta operatorii de la Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal, la numărul de telefon: + 373 22 78-88-88.

Cmentariile sunt închise