(video) Atenţie! Noi simplificări pentru vămuirea mijloacelor de transport cu scutire de 70%

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În atenţia celor care circulă prin Republica Moldova cu numere de înmatriculare străine şi se încadrează în condiţiile legii adoptate în această vară, prin care se oferă oportunitatea de a le vămui cu o reducere de 70%. S-a modificat una dintre aceste condiţii!

Începând cu 13 octombrie, pentru a beneficia de scutirea în proporție de 70%, proprietarii unor astfel de autovehicule vor trebui să achite şi să prezinte dovada achitării vinietei doar pentru ultimele 90 de zile de aflare a mijloacelor de transport pe teritoriul Republicii Moldova și nu pentru toată perioada aflării în țară, precum era stabilit anterior!

Amintim că oportunitatea este valabilă până la 31 ianuarie 2024, dacă nu se va extinde cumva. De la momentul intrării în vigoare a prevederilor iniţiale, din 1 iulie şi până în prezent, s-au vămuit cu reducere circa 3.000 de autovehicule funcţionale şi circa 500 distruse sau transmise la piese (prin achitarea unei sume fixe de 15.000 de lei pentru închiderea regimului vamal de declarare prin acţiune).

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise