În Moldova, la fiecare al zecelea accident rutier moare un om! Câţi deja şi-au pierdut viaţa în 2023

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cifre îngrozitoare au fost făcute publice de Inspectoratul General al Poliţiei! Conform datelor statistice în ce priveşte numărul de accidente produse în 2022 în ţară, în raport cu urmările acestora, concluzia este că la fiecare 10 accidente un moldovean şi-a pierdut viaţa!

Deşi numărul total de accidente rutiere a scăzut în 2022, comparativ cu 2021, numărul persoanelor care au decedat a fost în continuare de peste 200, iar a celor rămase traumatizate – de peste 2.500!

Din cele 2.312 accidente produse în 2022, numărul celor cu implicarea pietonilor a fost de 816, în care 78 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 773 au fost traumatizate. Totodată, din numărul total de accidente, 170 au implicat minori şi şapte dintre ei au murit, din păcate.

De asemenea, IGP declară că mai multe accidente s-au produs anume pe trecerile dedicate pietonilor, aproape dublu decât cazurile înregistrate în afara acestora.

Iată şi o analiză comparativă a accidentelor cu implicarea pietonilor în perioada 1-20 ianuarie din anii 2022 şi 2023. Cifrele sunt duble!!!

Iată şi raioanele din ţară în care s-au produs cele mai multe accidente rutiere cu implicarea pietonilor. Totodată, s-au constatat intervalele de ore în care există un risc mai mare de producere a accidentelor în general.

În mod evident, cele mai multe accidente cu implicarea pietonilor s-au produs în capitală, peste 60% din numărul total! Sectorul Buiucani este considerat cel mai periculos dintre toate.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/