În SUA se decide introducerea unei amenzi pentru cei ce fac uz de Autopilot Buddy, însă nu este clar când şi cui va putea fi dată

În SUA este în creştere accentuată numărul de mașini cu sisteme de conducere autonome și cruise control adaptiv avansat, însă acestea încă necesită ca o persoană să fie gata să preia organele de manipulare ale autovehiculului.

De obicei, senzorii din astfel de mașini verifică dacă mâinile șoferului sunt pe volan, însă în ultima vreme aceştia s-au lenevit inclusiv la acest capitol şi s-au învățat cum să ocolească această obligaţiune/restricție prin diverse metode, care mai de care ingenioase.

Autoritățile din Arizona sunt primele din lume care au decis să introducă amenzi pentru astfel de conducători auto şmecheri, relatează The Arizona Mirror, însă deocamdată nu este clar cum vor putea fi prinşi în flagrant că încalcă regulile.

Se preconizează să fie introdusă o amendă administrativă pentru șoferii care nu fac altceva decât să încurce normala şi buna funcționare a sistemelor autonome moderne de conducere pe mașini înalt tehnologizate marca Tesla, Volvo sau Cadillac.

În special, sub interdicție vor cădea dispozitive speciale botezate Autopilot Buddy, care pe mașinile electrice Tesla simulează presiunea exercitată de mâinile automobilistului asupra volanului. Amenda va fi de până la 250 de dolari.

Însă regula nu va fi valabilă doar pentru aceste dispozitive specializate. Potrivit deputatului din Arizona John Kavanagh, unii conducători auto simulează o sarcină pe volan atunci când sunt activate sistemele electronice folosind portocale, sticle de apă sau brățări, ceea ce creează un pericol şi mai mare atunci când astfel de vehicule se deplasează autonom.

Se preconizează că, în viitorul apropiat, inițiative legislative similare să fie adoptate şi în alte state americane.

 

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/