În unele state americane, şoferii care au telefoane sau ceasuri Apple pot circula fără să aibă un permis fizic la ei

Compania Apple a încheiat un acord cu autoritățile mai multor state americane pentru ca în locul unui permis de conducere fizic (dar şi a unui buletin de identitate), posesorii de iPhone-uri şi ceasuri să poată avea la ei o copie digitală şi să poată circula liber cu aceasta, adăugată anterior în aplicația Wallet.

Oportunitatea este bine primită şi poate fi de mare folos, mai ales în cazurile când se uită acasă unul dintre acte.

Arizona și Georgia vor fi primele state care vor introduce această nouă inovație rezidenților lor, iar Connecticut, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma și Utah vor urma după ele.

Portofelul electronic Wallet de la Apple poate stoca deja carduri bancare fără contact, bilete de avion și carduri de reducere. La acestea se pot adăuga acum permisul de conducere, dar şi buletinul de identitate. Pentru ca ofițerul de poliție să poată verifica autenticitatea actului, smartphone-ul sau ceasul nu va trebui înmânat şi nici deblocat: folosind un cititor special, inspectorul va scana şi primi toate datele necesare folosind protocolul NFC.

Interesant este că întreaga procedură este complet criptată şi confidențială. Nici agențiile guvernamentale, nici Apple nu vor ști cine, când și unde și-a prezentat permisul de conducere. Dar şi actul în sine, scanat în Wallet, va arăta ca un card fără informații detaliate pentru a fi protejate astfel datele personale.

Pentru a adăuga informații despre permisul de conducere sau buletinul de identitate în Wallet, este necesar întâi de fotografiat acesta, astfel încât algoritmul să poată recunoaște datele necesare, după care urmează o procedură de autentificare. Pentru a face acest lucru, smartphone-ul îi va cere proprietarului să-și miște capul și să demonstreze diferite expresii faciale – similar cu modul în care funcționează sistemul Face ID.

În cazul în care va fi necesar de “arătat” identitatea, pentru a accesa informațiile va fi necesar de confirmat identitatea proprietarului telefonului utilizând sistemul de recunoaștere facială sau un scaner de amprentă, în funcție de modelul de iPhone. La fel, ca în cazul plăților fără contact, datele pot fi partajate şi cu ajutorul Apple Watch.

Apple a lansat anterior posibilitatea de a afișa digital buletinele de identitate pentru a trece mai repede de controale în unele aeroporturi din SUA. Până în prezent acest sistem funcționează doar pe zborurile interne.

Cmentariile sunt închise