Începând cu ziua de astăzi Daimler AG poartă o altă denumire

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Concernul german Daimler AG se numeşte de astăzi Mercedes-Benz Group AG, acest pas fiind anunțat că se va întâmpla încă urmă cu un an, însă fără să fi fost stabilită atunci o dată exactă a oficializării.

Germanii spun că astfel îşi sărbătoresc din nou ziua de naştere, după 136 de ani de când Carl Benz a înregistrat un brevet pentru maşina sa cu motor, 29 ianuarie 1886 fiind considerată ziua de naștere a automobilului.

Redenumirea face parte dintr-o reorganizare de afaceri la scară largă lansată de Ola Kallenius, președinte al Consiliului de Administrație și director executiv al Grupului.

Ca parte a acesteia, în decembrie 2021, producția de camioane și autobuze de către Daimler Truck AG a fost separată legal de Daimler AG. Şi acțiunile sale au început să fie listate separat la bursă, deşi 35% din hârtiile de valoare vor fi în continuare în posesia Mercedes-Benz Group AG.

Tot din decembrie, persoana juridică cu numele Daimler AG este doar un producător de autoturisme (sub brandurile Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach şi Mercedes-EQ) și vehicule utilitare ușoare sub brandul Mercedes-Benz Vans. Simbolul companiei la bursele de valori se schimbă din DAI în MBG.

Folosind o singură marcă comercială pentru produse și persoane juridice, germanii precizează că producția de mașini premium este principala afacere a companiei. În plus, în acest fel, confuzia dintre acțiunile Daimler AG și Daimler Truck AG va fi exclusă la bursă.

În paralel cu redenumirea Daimler AG, şi Daimler Mobility AG urmează să își adapteze marca. Sub denumirea Mercedes-Benz Mobility AG, compania va oferi servicii de mobilitate pentru autoturisme și autoutilitare în domeniile finanțării, leasingului și asigurărilor.

Cmentariile sunt închise