(update) Informaţii operative! Poliţia anunţă care drumuri naţionale sunt accesibile şi care nu

(update) În urma intervențiilor structurilor de forță și a autorităților publice locale la deszăpezirea drumurilor și lichidarea tuturor dificultăților create de condițiile meteo, la ora actuală pe teritoriul țării se circulă fără careva impedimente, iar drumuri blocate nu sunt.

De asemenea, a fost reluată circulația camioanelor care au fost stopate din cauza carosabilului acoperit cu gheață. Acestea și-au preluat deplasarea la interval de 5 minute spre punctele de trecere.

Menționăm că inspectorii de patrulare activează în mod sporit pe întreg teritoriul țării, mai cu seamă în zonele cele mai afectate, pentru a fluidiza circulația și a preveni careva dificultăți din trasee.

INP îndeamnă toți participanții la trafic să fie vigilenți și să țină cont de următoarele recomandări:

  • informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo prognozate pentru următoarele ore;
  • respectați indicațiile inspectorilor de patrulare;
  • șoferii începători evitați pe cât posibil conducerea autovehiculului în această perioadă, experiența fiind redusă și riscul implicării în evenimente rutiere este mai mare.

Fiți răbdători și țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

De asemenea, participanţii la trafic trebuie să cunoască informaţia de ultimă oră prezentată de Serviciul Vamal. Postul vamal de tip debarcader „Molovata” și-a întrerupt temporar activitatea din cauza podurilor de gheață formate peste râul Nistru. În aceste condiții, călătorii sunt îndemnați să opteze pentru postul vamal intern de control „Criuleni 18”, aflat la circa 32 km distanță.

Celelalte posturi vamale activează în regim normal.


Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, astăzi angajații Inspectoratului Național de Patrulare au început dirijarea traficului rutier la intersecțiile din capitală de la ora 6:00 dimineața. În ultimele 24 de ore au fost implicați 534 de angajați INP, care au intervenit în ajutorul oamenilor la deblocarea acestora.

În această perioadă au avut loc 7 accidente rutiere grave, soldate cu 7 persoane traumatizate, dintre care 6 accidente au fost cu tamponare de pietoni!

Vezi şi: (foto) Moldova: Care este starea drumurilor la moment şi ce trebuie să ştie cei care nu stau acasă

La această oră, pe întreg teritoriu țării, situația este următoarea:

  • Zona Centru

Se atestă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, trasee blocate nu sunt. Pe marginea carosabilului la intrare în Anenii Noi sunt parcate 40 de camioane (!), dar acestea nu crează impedimente circulației. Iar pe serpantinele dintre satele Fundul Galbenei – Buțeni este blocat un camion.

  • Zona Nord

Drumurile naţionale şi locale sunt accesibile, localităţi blocate nu sunt, pe alocuri ninge, transportul circulă fără dificultăţi. Serviciile specializate au intervenit în prelucrarea traseelor cu material antiderapant.

  • Zona Sud

Cad precipitații sub formă de gheață şi zăpadă, trasee blocate din cauza zăpezii nu sunt. Pe traseul Căușeni – Saiț din cauza ghețușului sunt stopate toate mijloacele de transport până la prelucrarea carosabilului cu material antiderapant, iar în Căușeni și Ștefan Vodă, se circulă cu dificultate.

La o stație Peco din Căușeni sunt staționate 22 camioane de mare tonaj, la Ștefan Vodă altele 26!

De asemenea, cu dificultate se circulă în 8 localități din Ștefan Vodă: Copciac, Semionovca, Alava, Volintiri, Brezoaia, Ștefănești, Carahasani, Căplani

Pe teritoriul r. Căușeni în 9 localități: Săiți, Hagimus (panta), Grădinița, Plop-Ştiube, Taraclia, Sălcuța, Fârlădeni, Cîrnăţenii Noi, Coșcalia.

Inspectoratul Național de Patrulare mentionează că, ofițerii de patrulare se află pe trasee și intervin la fluidizarea traficului rutier, însoțesc autospecialele la prelucrarea drumurilor cu material antiderapant și ajută oamenii care se află în dificultate.

Participanții la trafic sunt avertizaţi încă o dată că din cauza ghețușului și precipitațiilor sub formă de ploaie sau ninsoare, iar pe unele porțiuni de drum persistă chiar și ceață, circulația este dificilă și periculoasă, astfel, recomandăm ca să evitați deplasările pe cât posibil, mai ales călătoriile lungi.

Vezi şi: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Cmentariile sunt închise