Istoria a ajuns la final! Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May nu vor mai avea emisiuni comune

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După 21 de ani, parteneriatul TV dintre Jeremy Clarkson (64 ani), Richard Hammond (54) și James May (61) s-a încheiat definitiv. La începutul acestui an, când a fost difuzată penultima ediție specială The Grand Tour, toți cei trei au dat de înțeles că nu vor mai lucra împreună.

O ultimă emisiune specială, filmată deja în Zimbabwe, va fi ultima lor apariție, scrie cotidianul Daily Mail într-un material exclusiv.

După 21 de ani, parteneriatul TV dintre Jeremy Clarkson (64 ani), Richard Hammond (54) și James May (61) s-a încheiat definitiv.
FOTO: Matt Jelonek

Acest moment a sosit acum

S-a dezvăluit că toți trei au semnat dizolvarea companiei lor W. Chump and Sons, care a realizat toate show-urile. La 11 iulie, aceasta a depus trei documente la Companies House – declararea solvabilității, numirea unui lichidator voluntar și adoptarea unei “rezoluții speciale de lichidare”. Cele mai recente conturi depuse de societate indică o cifră de afaceri anuală de 6 milioane de lire sterline și active de 3.8 milioane de lire sterline.

Sfârșitul drumului este cu adevărat sfârșitul unei ere televizate. Top Gear a fost timp de peste un deceniu de departe cea mai mare emisiune de pe BBC, generând profituri masive pentru BBC Studios din vânzările globale. A urmat succesul în emisiunea The Grand Tour de pe Prime Video.

Amintim că Jeremy Clarkson a cumpărat drepturile pentru Top Gear în 2002 de la BBC și apoi i-a convins să reînvie emisiunea conform unui plan conceput de el și de prietenul său, producătorul Andy Wilman. S-a mutat în studio, s-a aplecat spre cascadorii, glume și distracție și l-a prezentat pe “The Stig” și alte elemente îndrăgite. Richard Hammond a participat la relansare, alături de Jason Dawe. El a fost înlocuit din 2003 de James May, cunoscut sub numele de “Captain Slow”.

The Grand Tour, ultima lor emisiune comună

În 2015, BBC a ales să nu reînnoiască contractul lui Clarkson după un incident în timpul filmărilor. Se spune că acesta ar fi lovit un producător. Hammond, May și Wilman au plecat, de asemenea, și toți s-au dus să facă The Grand Tour pentru Prime Video. Clarkson ar fi fost plătit cu 10 milioane de lire sterline pe an în conformitate cu termenii noului contract. May și Hammond au primit câte 7.2 milioane.

Cea mai recentă emisiune specială Sand Job a fost difuzată pe Prime Video în februarie. Dar mai există o ultimă emisiune specială filmată în Zimbabwe, însă nu se știe când va fi difuzată. Însăși emisiunea Top Gear, care a continuat după plecarea trioului, a fost închisă de BBC în 2023 după ce prezentatorul Freddie Flintoff a fost grav rănit în timpul filmărilor.

După toată experiența adunată și salariile generate din toate proiectele, toți cei trei ai devenit multi milionari.

Cmentariile sunt închise