JLR anunţă despre dezvoltarea unui nou sistem de purificare a aerului. S-a dovedit că elimină şi particulele de COVID-19

Britanicii de la Jaguar Land Rover au anunțat despre dezvoltarea unui nou sistem-prototip de încălzire, ventilație, purificare și de climatizare (HVAC) a interiorului unui automobil. Noua sa interpretare este capabilă să capteze până la 97% din bacterii și va fi eficient şi în combaterea răspândirii coronavirusului de tip nou! Rezultatele sunt confirmate prin teste de laborator.

Sistemul se bazează pe tehnologia Panasonic nanoe X, care neutralizează bacteriile și virușii dăunători. Pentru a o testa, Jaguar Land Rover a făcut echipă cu unul dintre liderii în microbiologie și virologie – Perfectus Biomed Ltd – pentru a efectua un test de o jumătate de oră. O cameră etanșă a simulat interiorul unei mașini în modul de recirculare a aerului, iar noua tehnologie a eliminat 97% din particulele dăunătoare de acolo.

Tehnologia inovatoare nanoe X de la Panasonic a fost, de asemenea, testată pe noul coronavirus (SARS-CoV-2) de către Texcell, o organizație globală de cercetare specializată în testarea virală și imunoprofilare, fiind unul dintre laboratoarele din lume care are permisiunea de a testa coronavirusul de tip nou. S-a constatat că peste 99,995% din virus a fost inhibat în timpul testului de laborator cu o durată de două ore.

“Bunăstarea clienților noștri este de o importanță capitală pentru noi – și acum, mai mult ca oricând, căutăm cu toții soluții tehnologice care să poată contribui la îngrijirea celor dragi. Cercetarea independentă, dezvoltată și comandată de inginerii noștri experți, este doar una dintre modalitățile prin care lucrăm pentru a ne asigura clienții că agenții patogeni nocivi sunt minimizați, oferind un mediu mai curat pentru pasagerii din cabină și stabilind noi standarde în experiența de proprietate”, spune directorul medical al JLR, dr. Steve Iley.

Tehnologia activă de purificare a aerului din nanoe X este de zece ori mai eficientă decât cea utilizată în prezent pe maşinile JLR. Folosește tensiunea înaltă pentru a crea trilioane de radicali hidroxil (OH) închiși în nano molecule de apă*. Radicalii OH denaturează proteinele virușilor și bacteriilor, inhibând creșterea acestora. Totodată, neutralizează şi alergenii în același mod, dezodorizând aerul din cabină.

“Această tehnologie este un exemplu excelent de a putea valorifica puterea naturii și a pune Jaguar Land Rover chiar în fruntea acestei tehnologii pentru cabină. Radicalii hidroxilici sunt unul dintre cei mai importanți oxidanți naturali din chimie și contribuie la curățarea atmosferei noastre de milenii, eliminând poluanții și alte substanțe nocive. Crearea acestei tehnologii și cercetarea noastră avansată este primul pas în desfășurarea acestui fenomen științific în cabina vehiculelor din viitor”, a declarat inginerul cercetător Alexander Owen.

Când va apărea sistemul inovator de filtrare în produsele Jaguar și Land Rover nu a fost încă anunțat, însă cel mai probabil se va întâmpla odată cu noua generaţie Range Rover. În prezent se face uz de un sistem nanoe de generație actuală, filtrare PM2.5 și o funcție de pre-condiționare care este activată înainte ca șoferul să intre în mașină.

*Radicalii hidroxil (OH) sunt alcătuiți din atomi de oxigen și hidrogen și apar în mod natural în atmosferă. Sunt particule foarte reactive care ajută la inhibarea viruşilor, bacteriilor, alergenilor și mucegaiului, dar prin tehnologia nanoe X nu prezintă niciun rău pentru oameni. A inhiba înseamnă a denatura particulele și bacteriile și le împiedică să se reproducă sau să crească.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/