Koenigsegg a aflat din ce cauză a ars un hypercar Jesko în Grecia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Peste câteva zile de la întâmplarea nefericită în care s-a pomenit un proprietar de Koenigsegg Jesko, compania producătoare a enunțat cauza izbucnirii incendiului. Amintim că resturile mașinii au fost transportate din Grecia la fabrica din Suedia, acolo unde au fost supuse analizelor.

Mesajul-raport l-a transmis chiar Christian von Koenigsegg!

Koenigsegg Jesko Nur
FOTO: instagram.com/dario.fontana

„După incidentul din Grecia, când un Jesko a luat foc, la Koenigsegg a avut loc o investigație contra cronometru pentru a înțelege ce s-a întâmplat. Cel mai important este că nimeni nu a fost rănit. Suntem incredibil de recunoscători pentru acest lucru.

I-am rugat pe toți proprietarii de Jesko să nu își conducă mașinile până când nu vom înțelege mai bine situația, în timp ce adunăm toate mașinile la centrele noastre de service.

Rezervorul de combustibil, uleiul de motor și sistemul de ulei al cutiei de viteze erau încă intacte în vehicul după ce incendiul a fost stins și nu au fost compromise sau afectate de incendiu, nici de sursa incendiului.

Cu toate acestea, a existat o dâră de lichid hidraulic în spatele mașinii, pe șosea. Având în vedere acest lucru, am investigat sistemul hidraulic presurizat, care este singurul sistem care conține acest lichid.

Examinând îndeaproape mașina, am constatat, de asemenea, că un furtun hidraulic presurizat a fost compromis în partea din spate a mașinii. Acest lucru, în combinație cu dârele de lichid hidraulic de pe șosea, indică în mod clar că aceasta a fost cauza incendiului.”

Koenigsegg va face o altă mașină în locul celei arse!

Acum verificăm instalarea tuturor furtunurilor hidraulice în această zonă pe toate Jesko-urile de producție și pe toate Jesko-urile aflate în pregătire, pentru a ne asigura că instalarea nu este compromisă.

În plus, pentru a adăuga încă un nivel de siguranță, acum testăm și dezvoltăm o actualizare a software-ului care poate detecta o scădere de presiune sau o scurgere în mai puțin de o secundă și poate opri imediat sistemul hidraulic, pentru a evita un incendiu, chiar dacă ar mai exista vreodată o scurgere.

Ne propunem să putem lansa prima versiune de software a acestei funcții adăugate la sfârșit de iunie, în timp ce verificăm și eliberăm mașinile din service la scurt timp după aceea.

De asemenea, suntem incredibil de recunoscători proprietarului mașinii din Grecia pentru sprijinul său continuu și pentru faptul că îi vom putea furniza o mașină nouă, astfel încât să își poată continua călătoria cu Koenigsegg.”

După această reacție, multă lume, printre care și colecționari celebri, au lăudat compania pentru reacția rapidă și profesionalismul său. De asemenea, apreciată a fost soluția pregătită operativ pentru anticiparea unor eventuale alte situații.

Până în prezent, conform informațiilor disponibile, Koenigsegg a livrat 28 de mașini în întreaga lume, iar alte 14 mașini se află în teste de pre livrare. În total modelul Jesko este limitat la 125 de unități.

Cmentariile sunt închise