Koenigsegg anunţă că investeşte în Lightyear

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Koenigsegg, producător suedez de megacaruri și furnizor de tehnologie de mobilitate de ultimă oră, a investit în Lightyear, compania olandeză de înaltă tehnologie care a dezvoltat primul vehicul solar din lume. Investiția face parte dintr-un parteneriat mai amplu de partajare a tehnologiei, în care cei doi producători auto vor face schimb de informații proprietare şi brevetate!

Schimbul de cunoștințe ar trebui să permită dezvoltarea de vehicule ultraeficiente și angajamentul de a dezvolta în comun noi tehnologii în domeniul autovehiculelor.

Lightyear a devenit în ultima vreme mult mai cunoscută datorită Lightyear 0, prima mașină solară din lume, care a fost lansată pe 9 iunie 2022 și va intra în producție în această toamnă. Lightyear 0 dispune de cinci metri pătrați de matrici solare brevetate, dublu curbate, care permit încărcarea maşinii în timpul deplasării sau în momentul staţionării/parcării sub cerul liber, însorit. În condiții optime, soluţia poate contribui zilnic cu alţi 70 de kilometri autonomie, pe lângă cei estimativ 625 de km, asiguraţi de baterie.

Tehnologiile Koenigsegg vor fi aplicate pentru a îmbunătăți în continuare eficiența energetică a celui de-al doilea model – Lightyear 2 – programat să intre în producție la sfârșitul anului 2024 sau începutul anului 2025, având un preţ relativ accesibil.

„Koenigsegg este vârful lanțului alimentar în domeniul mașinilor sport de înaltă performanță. Am admirat întotdeauna combinația lor de performanță incredibilă, design și tehnologie durabilă – acest parteneriat arată că suntem în mod clar pe drumul cel bun. Sunt incredibil de încântat să pot profita de zeci de ani de experiență în proiectarea și construirea de mașini aspiraționale și aștept cu nerăbdare să colaborez îndeaproape cu Christian și echipa sa pentru a aduce schimbări reale în industrie împreună.”

Lex Hoefsloot, Co-Fondator și CEO al Lightyear

Deși e cel mai bine cunoscut pentru megacarurile sale de performanță, Koenigsegg are o lungă istorie de dezvoltare și comercializare a tehnologiilor de mobilitate durabilă. De la înființarea sa, filozofia fără compromisuri a mărcii a fost impulsul din spatele inovațiilor brevetate ale companiei, cum ar fi convertorul catalitic “rocket”, sistemul supercharger response sau sistemul turbo cu geometrie variabilă.

„Industria auto trece printr-o tranziție masivă către combustibil și tehnologie durabile. Lex și echipa sa au dezvoltat tehnologii transformatoare, iar acest parteneriat cu Lightyear va asigura că produsele noastre rămân inovatoare, ceea ce este o veste excelentă pentru clienții noștri.”

Christian Koenigegg, CEO și fondator Koenigsegg

Nu se exclude că Koenigsegg va folosi tehnologia fotovoltaică a celor de la Lightyear pentru noul Gemera, pentru a-i spori autonomia electrică.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/