(video) München 2021: Premieră – Noul Mercedes-Benz Concept EQG

Înaintea startului Salonului Auto Internaţional de la München, Mercedes-Benz a organizat în seara zilei de duminică un eveniment numit Media Night, în care jurnaliști şi alţi oaspeți selecţi au avut ocazia să vadă anticipat noutăţile pe care le-a pregătit compania pentru expoziţie. Şi acestea sunt multe, după cum am spus anterior.

Începem cu prima premieră, de fapt una surpriză şi neanunțată anterior, dar care demonstrează veridicitatea declarațiilor companiei germane – G-Class va exista inevitabil şi sub forma unui electromobil! La IAA Mobility vizitatorii vor putea admira conceptul acestei maşini, despre care producătorul spune că, în formatul în care este, e foarte aproape de ceea ce vom vedea în serie.

Caracteristici cheie:

  • Noutatea este numită Concept EQG.
  • Singurele detalii făcute publice ne spun că modelul își va păstra structura șasiului de tip cadru și designul suspensiei (frontală independentă și o punte posterioară solidă). Însă cadrul în sine va fi nou proiectat pentru a acomoda o baterie, iar suspensia va fi reproiectată.
  • Viitorul EQG va avea în total patru motoare electrice, câte unul care va pune în mișcare fiecare roată în parte, fiecare cu sistem de control individual!
  • În teorie, trenul de rulare electric va putea simula până la trei diferențiale blocabile şi va putea livra cuplu/asigura tracţiune numai acelor roţi care au nevoie în momentul potrivit. Modelul va dispune şi de un demultiplicator cu două trepte, pentru a satisface cu încredere cerințele off-road specifice.
  • Mercedes-Benz spune că pe suprafețe uscate, o astfel de maşină ar trebui să depăşească cu uşurinţă o declivitate de 100% (rampă cu unghi de 45 de grade)!
  • Conceptul ne mai propune să evaluăm cum va arăta viitorul G-Class electric. De exemplu, în loc de o grilă a radiatorului există un panou solid cu LED-uri. Elemente LED mai pot fi văzute în locul inserțiilor laterale longitudinale, pe oglinzile retrovizoare şi pe suportul de bagaje de pe acoperiş.
  • Barele de protecţie sunt diferite, jantele măsoară 22 de inci, iar în locul suportului pentru roata de rezervă de pe uşa portbagajului a fost montată o cutie pătrăţoasă, făcută cu inspiraţie din wallbox-urile de încărcare, în care se pot depozita diverse lucruri precum cablul de încărcare. În acest sens ni s-ar oferi un indiciu că noul EQG nu va avea o roată de rezervă, asta pentru a micşora greutatea şi a mări autonomia SUV-ului.

După cum a anunţat anterior, noul EQG va ajunge pe piaţă în 2024.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/