(video) Premieră: Noile Porsche 718 Cayman GTS 4.0 și 718 Boxster GTS 4.0

Porsche adaugă alte două modele sportive și cu specificații deosebite în gama sa de mașini cu motoare poziţionate central: noile 718 Cayman GTS 4.0 și 718 Boxster GTS 4.0!

Coupeul şi decapotabila cu două locuri pentru pasageri au primit acelaşi agregat natural aspirat utilizat pe modelele de top 718 Spyder și 718 Cayman GT4.

https://www.youtube.com/watch?v=THSh0U_66C0

Motorul boxer cu şase cilindri şi un volum de 4.0 litri, care produce în cazul acestor modele cu 20 de CP mai puţini (400), însă acelaşi cuplu de 420 Nm, este conectat la o cutie de viteze manuală în şase trepte şi un eşapament sport, aceste lucruri ducând la o livrare de putere excepțională și o experiență de conducere deosebit de satisfăcătoare. Ambele maşini sunt capabile să facă sprintul 0-100 km/h în 4.5 secunde în drum spre o viteză maximă de 293 km/h.

Datorită suspensiei sportive Porsche Active Suspension Management (PASM) standard, unei gărzi la sol mai mici cu 20 de mm şi a sistemului Porsche Torque Vectoring (PTV) cu diferențial mecanic spate cu alunecare limitată, se realizează un act de echilibrare remarcabil între manevrarea dinamică și confortul cotidian.

Pachetul standard Sport Chrono cu aplicația Porsche Track Precision îmbunătățită subliniază, de asemenea, caracterul atletic al acestor modele cu motor poziţionat central. Elementele de design contrastante negre și un interior îmbrăcat în Alcantara arată aspectul tipic modelelor GTS.

Ca şi în cazul modelelor 718 Spyder şi 718 Cayman GT4, puternicul motor de 4.0 litri se caracterizează printr-o eficiență excepțională. De asemenea, la eficiența mașinii contribuie un sistem de control adaptiv al cilindrilor care poate deconecta unul din cele două grupuri a câte trei cilindri la sarcini mici, un sistem de injecţie directă a combustibilului prin nişte piezo injectoare și un sistem de admisie variabil.

Versiunea motorului de pe aceste modele GTS impresionează de asemenea prin rezervele superioare de putere și caracteristicile de răspuns imediat. Se rotește fără efort până la 7.800 rpm (până la 8.000 pe modelele Spyder şi GT4) și datorită sistemului sport standard de evacuare a gazelor de eşapament, cu funcţie de control dinamic al supapelor, arată lumii toate avantajele acustice ale sunetului bogat al unui motor boxer natural aspirat cu șase cilindri.

Modelele 718 GTS 4.0 adoptă sistemul de evacuare sport twin tailpipe cu filtru de particule integrat pe benzină de la 718 Spyder și 718 Cayman GT4. Prin designul său de tip șa, acest lucru creează spațiu pentru secțiunea inferioară din spate contrastantă, care a fost special concepută pentru modelele GTS.

Cu o manevrabilitate excepțională precisă şi direcție agilă, șasiul maşinilor promite, de asemenea, o experiență de conducere interesantă. Combină manevrarea dinamică cu confortul suspensiei care este potrivit pentru utilizarea de zi cu zi. Porsche Active Suspension Management (PASM) face parte din echipamentul său standard. Acest lucru merge mână în mână cu un șasiu care a fost coborât cu 20 de milimetri în formă standard. Opțional, suspensia sport PASM coboară corpul cu încă 10 milimetri.

Alte echipamente standard includ componente orientate spre performanță, cum ar fi Porsche Stability Management (PSM) cu modul PSM Sport selectabil separat, pachetul Sport Chrono incluzând aplicația Porsche Track Precision actualizată, Porsche Active Drivetrain Support (PADM) și Porsche Torque Vectoring (PTV) cu diferențial mecanic spate cu alunecare limitată.

Pe partea de roţi, maşinile vin cu jante din aliaj uşor de 20 de inci, finisate într-un negru satinat şi acoperite cu anvelope de înaltă performanță (235/35 ZR 20 în față și 265/35 ZR 20 în spate) ce înconjoară sistemul de frânare îmbunătățit, care dispune de discuri cross forate și etriere de culoare roşie. Un sistem de frânare cu mecanisme carbo-ceramice (PCCB) este disponibil ca opţiune.

Detaliile întunecate și contrastante reflectă statutul deosebit al mașinilor GTS, care se aplică buzei spoilerului frontal, prizelor de admisie a aerului din bara de protecţie frontală Sport Design, lentilelor proiectoarelor frontale anti ceaţă, lentilelor stopurilor și a barei de protecție posterioare ce conţine o parte inferioară reproiectată.

În interior, inserţii cu Alcantara întunecată creează o atmosferă sportivă, elegantă. Acest material este utilizat pentru panourile centrale ale scaunelor standard Sport Seats Plus, precum și pentru janta volanului, consola centrală, levierul cutiei de viteze și cotierele de pe ambele portiere. În modelul 718 Cayman GTS 4.0 se mai acoperă cu Alcantara montanţii frontali şi tavanul.

Pachetul interior GTS opțional adaugă o altă culoare: alegerea aici este între Carmine Red sau Crayon. Acesta accentuează turometrul, centurile de siguranță, toate cusăturile decorative, inclusiv emblema GTS brodată pe tetierele scaunelor și inscripția Porsche pe covorașele cu margini negre. Alte elemente decorative contrastante sunt realizate din fibră de carbon.

Modelele 718 GTS 4.0 mai vin standard cu Porsche Communication Management (PCM), cu ecran tactil de înaltă rezoluție de 7 inci și pachetul Sport Chrono, incluzând aplicația Track Precision îmbunătățită. Această aplicație pentru smartphone, care provine din motorsport, afișează date referitoare la performanță pe afișajul PCM, în timp ce maşina se utilizează pe un circuit, și le înregistrează pentru analize ulterioare. Modulul de navigație online, cu informații despre trafic în timp real, control vocal și Porsche Connect sunt disponibile ca opțiuni, precum și sistemele audio BOSE® Surround Sound System sau Burmester High-End Surround Sound System.

Noile modele sunt disponibile acum la comandă şi în Moldova pentru un preţ de start de 84.900 de euro pentru coupe şi 87.000 de euro pentru decapotabilă. Maşinile vor începe să fie livrate după sfârşitul lunii martie din acest an.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/