Lovitură în nasul occidentului! Guvernul de la Moscova a legalizat „contrabanda” cu automobile noi

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

S-a publicat lista mărfurilor pentru care se va permite așa-numitul import paralel în Federaţia Rusă. Am urmărit şi noi subiectul controversat şi iată ce trebuie să ştiţi despre el.

Discutat timp de două luni, proiectul de autorizație a fost oficializat printr-un ordin al Ministerului Industriei și Comerțului, semnat de ministrul Denis Manturov la 19 aprilie, dar înregistrat de Ministerul Justiției și publicat abia astăzi.

Se aplică tuturor produselor unor mărci renumite precum Apple, Samsung, Bosch şi altele, inclusiv de automobile!

FOTO: diytransport.com

De notat că documentul ataşat conţine unele erori (de scriere) şi enumeră categorii de mărci, unele dintre care nu se potrivesc cu scopul real al produselor. De exemplu, Apple și Samsung sunt listate la „Reactoare nucleare, cazane, echipamente și dispozitive mecanice; părți din ele”. Mărcile de mașini scumpe Ferrari, Lamborghini sau Bentley sunt listate în secțiunea „Unelte, accesorii, tacâmuri, linguri și furculițe din metal de bază”. Pot exista şi repetări.

Legalizarea aşa-zisului import paralel a fost anunțată la sfârșitul lunii martie, ca răspuns rapid la sancţiunile occidentului după invazia Rusiei în Ucraina, dar şi companiilor care fie au plecat de pe piaţa rusă, fie şi-au sistat activitatea. Astfel spus, produsele enumerate în lista de mărci pot fi importate în Rusia fără permisiunea deținătorilor drepturilor de autor!

Mai exact: importul paralel permite importul în Rusia a produselor mărcilor indicate în document fără permisiunea deținătorilor de drepturi și ocolind canalele oficiale de distribuție! Ordinul Ministerului Industriei și Comerțului exclude răspunderea civilă, însă nu permite importul şi punerea în circulație a produselor contrafăcute. Produsele trebuie să fie legal puse în circulație în țara din care sunt importate în Rusia.

Lista include 56 de grupe de mărfuri, de la minereuri la arme şi muniţii. Există și vehicule – nave, bărci, locomotive și, bineînțeles, autoturisme. Astfel, Guvernul rus a permis importul paralel de vehicule sub mărcile: Land Rover, Jeep, Jaguar, Bentley, General Motors, Cadillac, Chevrolet, Mitsubishi, Renault, Mercedes-Benz, Maybach, smart, BMW, MINI, VW, Skoda, Porsche, Audi, Toyota, Lexus, Lamborghini, Ferrari, MAN, Scania, ISUZU, Maserati, Aston Martin, Subaru, Suzuki, Honda, Infiniti, Nissan, Volvo, DAF, Rolls-Royce, Bugatti. 

Documentul enumeră și unele mărci care nu sunt reprezentate oficial pe piața rusă: Chrysler, Dodge, GMC, Hummer, Tesla, Lincoln, Acura, SEAT, Freightliner, Peterbilt, Kenworth, Mack, Rover și Daimler.

Mai mult, documentul permite şi importul paralel de piese de schimb pentru toate produsele acestor mărci! Dar şi anvelopele unor producători cunoscuţi!

Ar mai fi de notat că lista nu conține nicio marcă chineză, însă totuși, ordinul permite importul de mașini de fabricație chinezească sub mărcile indicate.

În concluzie, se poate spune că s-a legalizat contrabanda cu maşini noi, însă ruşii preferă să numească asta oficial „import paralel”, ca să nu prea bată la ochi! Intră în vigoare de mâine, 7 mai 2022.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata