Recomandări pentru pietoni și ajustări ale activității agenților economici aflați în zona de securitate a Summitului

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Autoritățile naționale reiterează că, pe 1 iunie – ziua desfășurării Summitului CPE, traficul pe unele porțiuni de drum din capitală va fi restricționat. În  acest sens, autoritățile recomandă rute alternative de deplasare a pietonilor, autoturismelor prin municipiul Chișinău și zonele limitrofe.

Astfel, GMSS (Grupul Media de Știri pentru Securitate) a pus la dispoziția cetățenilor hărți care prevăd ocolirea tronsonului de străzi pe care se vor deplasa delegațiile oficiale în ziua Summitului CPE. Hărțile cu traseele alternative pot fi vizualizate AICI!

Recomandări pentru pietoni:

În zona centrală a orașului, deplasarea pietonilor va fi permisă pe trotuare! Excepție va face adiacentul unităților de cazare care vor găzdui oficialii, unde deplasarea pietonală va fi redirecționată pe trotuarele de vizavi. 

Totodată, pietonii trebuie să țină cont de recomandările forțelor de ordine și conformarea la cerințele acestora! În speță, traversarea arterelor principale va fi posibilă sub controlul agenților de circulație, dar cu staționări atunci când circulă coloanele oficiale!

Pe 31 mai, traficul va fi temporar suspendat pe perioade scurte de timp în legătură cu deplasarea coloanelor oficiale în Chișinău!

Urmare a întâlnirii dintre autorități și agenții economici din perimetrul de securitate, unii dintre comercianți au optat pentru sistarea activității pentru data de 1 iunie, și anume: Centrele Comerciale „Gemenii”, „Unic”, „MallDova”, Întreprinderea Municipala „Piața Centrală” și piețele din adiacent.

Iar magazinul Metro Cash & Carry nr. 2 (sectorul Botanica – Porțile Orașului) va activa, doar că accesul va fi posibil de pe strada adiacentă (str. Pădurii). 

Magazinele și restaurantele, precum și farmaciile din zona de securitate vor funcționa conform programului!

Toate punctele de trecere a frontierei rutiere activează în regim obișnuit, fără modificări în programul de activitate. Dar se anticipează pentru următoarele zile o majorare a fluxului de călători și mijloace de transport, în contextul minivacanței.

În acest sens, autoritățile cu atribuții la frontieră vor aplica mai multe măsuri menite să asigure trecerea rapidă a frontierei de stat și să minimalizeze timpii de așteptare pentru toate procedurile de control al călătorilor și transportului de mărfuri.

Amintim încă o dată despre rutele alternative de deplasare:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/