Marea Britanie: Poliţia a recunoscut că face uz de camere şi radare pentru a câştiga bani
Șoferii se plâng adesea că radarele sunt instalate nu pentru a îmbunătăți siguranța rutieră, ci doar pentru a colecta amenzi. Se pare că gândesc astfel nu doar conducătorii auto din Republica Moldova, ci şi cei din ţările Europei occidentale.
Mai mult, chiar Departamentul de Poliție din Marea Britanie a recunoscut acest lucru, notează Daily Mail.
Instituția locală care are sub supraveghere toate forţele de aplicare a legii şi intervenţie (Her Majesty’s Inspectorate of Constabulary and Fire & Rescue Services), într-un raport public, a menţionat că este de acord cu faptul că unele locuri sunt alese intenţionat şi dotare cu radare pentru că sunt “terenuri bune de vânătoare” pentru generarea de amenzi, mai degrabă decât pentru a preveni accidentele.
Tot acolo se declară că aşa-zisele parteneriate pentru camere de siguranţă, organismele locale care operează “capcanele de viteză”, au încetat chiar să organizeze împreună cu poliţia campanii pentru a îmbunătăți disciplina de conducere a şoferilor, doar cu scopul de a-și proteja veniturile.
Potrivit anchetei interne, cel puțin o parte dintre camere au fost instalate în locuri în care nu au fost raportate accidente în masă. Singurul motiv pentru alegerea unor astfel de locații a fost un flux mare de șoferi care depășesc limita de viteză. De asemenea, s-a constat că unele forțe au pus la punct astfel de scheme comunitate de supraveghere a vitezei pentru a schimba comportamentul șoferului fără urmărire penală.
Conducerea Consiliului Șefilor din Poliția Națională, comisarul șef Anthony Bangham, a declarat că: “Vom analiza cu atenție recomandările făcute de HMICFRS.
În 2018, țara a emis 2.3 milioane de amenzi în valoare totală de aproximativ 230 de milioane de lire sterline.
Cmentariile sunt închise