Mașinile AutoFest de la Castel MIMI: Rolls-Royce Wraith

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Dragi prieteni, după cum probabil ați auzit, în zilele de 30 și 31 iulie AutoBlog.MD organizează o mare sărbătoare auto la Castel MIMI. Până atunci vom dezvălui ce automobile exclusiviste veți putea admira pe teritoriul castelului.

Pe lângă modelele deja anunţate va exista şi unul al unei mărcii renumite, produsele căreia se găsesc într-un număr neînsemnat pe teritoriul Republicii Moldova şi care pot fi văzute cel puţin de câteva ori pe an. Vorbim despre marca Rolls-Royce!

La AutoFest la Castel MIMI vizitatorii vor avea ocazia să admire un coupe Wraith, unul dintre ultimele modele Rolls-Royce cu motor cu ardere internă, care deja nu mai poate fi comandat, în curând va fi scos din producţie şi va intra în istorie, fiind înlocuit de noul Spectre.

Imagine cu titlu de prezentare

Rolls-Royce Wraith este o mașină de lux de dimensiuni mari (are aproape 5.3 metri lungime), un grand tourer produs din 2013 (prezentat în acelaşi an în martie la Salonul Auto de la Geneva) și bazat pe șasiul modelului Ghost de generaţie anterioară. Denumirea a preluat-o de la modelul original din 1938. Înlocuitorul lui Rolls-Royce Phantom Coupe este un automobil cu două uși care se deschid contra direcţiei de mişcare şi a cărui geamuri (toate) laterale se pot coborî ca într-o decapotabilă.

Exemplarul etalat în cadrul AutoFest la Castel MIMI va fi un Wraith facelift, oferit clienţilor începând cu anul 2016, în schimbul a aproximativ 300.000 de euro fără opţiuni de personalizare. Sub capotă are montat un V12 twin-turbo de 6.6 litri, care produce tocmai 632 CP şi 800 Nm de cuplu.

Cutia-i de viteze automată cu 8 trepte folosește datele GPS pentru a selecta cea mai bună treaptă de viteză pentru secțiunea de drum pe care are să o parcurgă în față, iar tracţiunea îi este exclusiv pe puntea din spate. Cu astfel de forţe, având o greutate de 2.5 tone, poate realiza 0-100 km/h în 4.6 secunde şi atinge maximum 250 de km/h.

Până la momentul de faţă, împreună cu o versiune sport Black Badge (care oferă 870 Nm), Wraith este deocamdată cea mai rapidă maşină făcută de Rolls-Royce Motor Cars!

Modelul Rolls-Royce Wraith va putea fi admirat pe teritoriul Castel MIMI deja peste câteva zile! Biletele la eveniment le puteți găsi pe iTicket.MD

Cmentariile sunt închise