(video) Acum noul VW Touareg poate fi scos complet autonom dintr-un loc de parcare prin şase manevre diferite

Noul VW Touareg a fost învăţat să intre și să iasă din locurile de parcare complet automat. Este posibil fără stres şi printr-o telecomandă, din exteriorul vehiculului, folosind un simplu smartphone care controlează noul sistem Park Assist cu remote control assist.

Astfel, noul Touareg este anunţat ca fiind primul Volkswagen capabil să manevreze asistat fără șofer la bord!

Deja familiar, baza noului sistem este Park Assist, pe care Volkswagen îl oferă în continuare pentru Touareg. Park Assist permite parcarea semi-automată în locuri de parcare perpendiculare şi mai oferă mașinii posibilitatea să iasă semi-automat din locuri de parcare paralele cu drumul. În acest caz, SUV-ul preia doar direcția, în timp ce șoferul trebui să controleze acceleraţia şi frâna. 

Mai nou, complet nou, Volkswagen face acum un pas decisiv mai departe, deoarece noul Park Assist cu remote control assist funcționează acum complet automat pentru prima dată – cu alte cuvinte, controlează și motorul și frânele. 

Noul sistem oferă două moduri de funcționare: în primul mod, șoferul rămâne așezat în vehicul și operează sistemul de acolo, iar în al doilea șoferul iese din Touareg și controlează manevra de parcare folosind telefonul mobil personal. În ambele cazuri, SUV-ul rulează în mod independent în sau din spațiul de parcare în direcția înainte sau înapoi, cel puţin. Mai mult, face acest lucru în toate tipurile de spaţii de parcare.

Tehnologia utilizată de Touareg pentru aceasta cuprinde doisprezece senzori cu ultrasunete și cele patru camere ale sistemului Area View 360. Camerele sunt amplasate sub parbriz, în oglinzile exterioare și în capacul portbagajului. Volkswagen folosește ceea ce este cunoscut sub numele de “sensor fusion” pentru a asigura detecția optimă a obiectelor. Prin urmare, SUV-ul poate parca automat şi în garaje, oprindu-se instantaneu în toate cazurile dacă butonul “Drive” (P AUTO) este eliberat.

În cel de-al doilea mod, șoferul iese din vehicul înainte de manevra efectivă de parcare. Șoferul folosește apoi smartphone-ul și aplicația VW Remote Park Assist Plus ca telecomandă. Însă înainte de aceasta trebuie să activeze din maşină căutarea unui loc de parcare şi să selecteze unul din cele oferite înainte de a o părăsi. Butonul “Drive” trebuie apăsat continuu pe ecranul telefonului din motive de siguranță, iar dacă degetul este luat de pe el maşina se oprește imediat.

Iar dacă şoferul are nevoie să-şi scoată maşina dintr-un loc de parcare restrâns şi pentru că nu poate ajunge la bord, o poate face din nou cu telefonul. Cu ajutorul aplicaţiei se poate porni motorul şi alege una din cele şase manevre disponibile.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-cum-merge-noul-volkswagen-touareg-3-0-tdi-v6-test-drive-autoblog-md/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/