(video) Mazda anunţă că îşi accelerează planurile globale de electrificare. Iată ce va face din 2022

Mazda Motor Corporation a anunțat astăzi politica sa de dezvoltare a noilor tehnologii și a produselor până spre 2030, bazată pe viziunea pe termen lung “Sustainable Zoom-Zoom 2030”. Pe baza Planului de gestionare pe termen mediu revizuit și a eforturilor depuse pentru a atinge o neutralitate din punct de vedere a emisiilor de carbon până în 2050, se vor continua acţiunile în acest sens, urmându-se cinci target-uri principale.

1. Acumularea de active tehnologice în conformitate cu strategia companiei de construire și utilizare a acestora pentru o producție extrem de eficientă

  • Mazda și-a urmat în mod constant Building Block Strategy pentru a oferi în mod eficient tehnologii superioare, construind un set de tehnologii fundamentale ca “blocuri”.
  • Acest lucru a început cu dezvoltarea “SKYACTIV Technology” în 2007, care a actualizat motoarele cu combustie internă. Tehnologiile de bază de electrificare au fost apoi adăugate pentru a compune primul Building Block. Aplicabilă diferitelor produse, această arhitectură a devenit un atu tehnologic pentru a crea un grup de produse din 2012.
  • Compania va continua să lucreze şi facă mai bune propriile motoare cu ardere internă (e-SKYACTIV X și noile unităţi cu şase cilindri în linie) și tehnologiile de electrificare ca parte a “SKYACTIV Multi-Solution Scalable Architecture”, care este utilizată în propulsoare montate transversal din produsele mici și cele montate longitudinal din produsele de talie mare. Pe baza acestei arhitecturi se vor furniza mai multe soluții de electrificare pentru a satisface nevoile diferiților clienți, reglementările de mediu și infrastructura de generare a energiei electrice de pe piaţă.
  • În plus, se anunţă despre pregătirea pentru introducere a unei platforme electrice unice “SKYACTIV EV Scalable Architecture” în 2025. Aceasta va fi compatibilă cu electromobile de diferite dimensiuni și tipuri de caroserie.
  • Pe baza acestor strategii, Mazda își va rafina metodele de dezvoltare extrem de eficiente, și anume Arhitectura comună, Planificarea combinată și Dezvoltarea bazată pe modele, pentru a-şi îmbogăți activele tehnologice pentru epoca de electrificare pe scară largă cu partenerii săi de afaceri.

2. Promovarea electrificării și introducerea produselor – Strategie multifuncțională

  • Produsele pe bază de “SKYACTIV Multi-Solution Scalable Architecture”, care vor fi introduse în principal pentru Japonia, Europa, SUA, China și ASEAN între 2022 și 2025, vor fi compuse din cinci modele hibride (cu excepția celor mild hybrid, dar inclusiv a celor echipate cu Toyota Hybrid System (THS), furnizat de Toyota), alte cinci plug-in hybrid şi trei complet electrice.
  • În plus, între 2025 și 2030 vor fi introduse mai multe produse pe baza platformei SKYACTIV Scalable EV Architecture”.
  • Pe baza acestui plan de lansare de produse, Mazda presupune că 100% din produsele sale vor avea un anumit nivel de electrificare, iar cota electromobilelor pure în gamă va fi de 25% până în 2030.

3. Promovarea tehnologiilor de siguranță orientate spre om pentru a realiza o societate fără accidente rutiere

  • În ceea ce privește elementele de construcție pentru tehnologia de siguranță, Mazda spune că lucrează acum la implementarea unui sistem propriu de conducere autonomă centrat pe om – Mazda Co-pilot Concept.
  • Acest Mazda Co-Pilot va monitoriza în permanență starea șoferului și dacă este detectată o schimbare bruscă a stării sale fizice, trece la conducerea autonomă, aducând mașina într-un loc sigur, oprind mașina și efectuând un apel de urgență.
  • Într-o primă fază, prima versiune Mazda Co-Pilot 1.0 va fi introdusă în maşinile mărcii de talie mare din 2022.

4. Dezvoltarea tehnologiilor pentru servicii conectate și a tehnologiilor software ca bază pentru serviciile de mobilitate de generație următoare

  • Mazda intenționează să consolideze inițiativele sale de dezvoltare a tehnologiei software fundamentale pentru a o putea acomoda pentru generația următoare Mobility as a Service (Maas) și pentru a actualiza wireless funcțiile vehiculului Over the Air (OTA).
  • Cinci companii japoneze OEM, inclusiv Mazda, vor dezvolta împreună specificații inginerești standard pentru dispozitivele de comunicații de generație următoare pentru vehicule, pentru a promova un sistem de comunicații standardizat, pentru a oferi cât mai devreme servicii conectate mai sigure și fără stres.
  • Totodată Mazda va continua dezvoltarea noii generaţii a Electric/Electronic Architecture (EEA), care va permite procesarea rapidă a datelor din interiorul și exteriorul vehiculului.

5. Filozofia dezvoltării centrată pe om într-un timp definit de neutralitatea carbonului și CASE

  • Viziunea durabilă Zoom-Zoom 2030 plasează individul în centrul a trei zone.: planeta, societatea și umanitatea. Mazda va continua să urmeze filozofia sa de dezvoltare centrată pe om, care apreciază umanitatea și potențialul inerent al oamenilor, într-un viitor în care neutralitatea carbonului și CASE (Connected cars, Autonomous driving, Shared/Services and Electrification) definesc industria.
  • Oferind vehicule care susțin oamenii în realizarea întregului lor potențial, Mazda îşi propune să realizeze o societate durabilă și plină de compasiune.

În conformitate cu viziunea sa corporativă, Mazda își propune să devină un brand care creează legături speciale cu clienții prin îmbogățirea vieții lor cu o experiență de proprietate a mașinilor care oferă bucurie la volan, esența pură a mașinilor.

Apropo, în multe regiuni, Mazda investește în diferite proiecte și parteneriate pentru a promova dezvoltarea și utilizarea combustibililor regenerabili în autoturisme. În Japonia, Mazda este implicată în mai multe proiecte și studii comune de cercetare, ca parte a unei colaborări în curs de desfășurare între industrie, mediul academic şi guvern pentru a promova adoptarea pe scară largă a biocombustibililor din creșterea micro algelor. Iar în Europa, Mazda a aderat la Alianța eFuel în februarie 2021 în calitate de prim OEM.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/