Mercedes-Benz introduce un nou motor diesel mild hybrid de bază pentru modelele GLE

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Versiunea GLE 300 d (1.950 cm3, 245 CP şi 500 Nm) a fost până acum cea de bază şi respectiv cea mai accesibilă a SUV-ului german. Compania Mercedes-Benz introduce acum un motor diesel actualizat care vine să-l înlocuiască, unul care mai este asistat şi de un sistem mild hybrid. Rezultatul – putere mai mare şi consum mai mic!

Actualul motor OM 654 M este echipat cu un demaror-generator integrat (ISG) de a doua generație. ISG include sistemul electric de 48 de volți care asigură funcţii precum deplasarea cu motorul deconectat (gliding – la mişcarea din inerţie sau în pante, de exemplu), un impuls de putere (boost) sau recuperarea, ceea ce permite economii semnificative de combustibil. 

În plus pornește motorul foarte rapid și confortabil, astfel încât funcția start-stop este aproape imperceptibilă. Același lucru este valabil și pentru trecerea de la deplasarea cu motorul oprit la o propulsie puternică cu puterea acestuia. Iar la ralanti, interacțiunea inteligentă dintre ISG și motorul cu ardere internă asigură o funcționare extraordinar de lină.

Dieselul cu patru cilindri este foarte avansat și în ceea ce privește post-tratarea gazelor de eșapament. Convertizorul catalitic stochează oxizi de azot, în special în condiții de pornire la rece, astfel încât aceștia să poată fi reduși în catalizatorul SCR atunci când motorul este cald. Iar filtrul DPF (filtru de particule diesel) cu o acoperire specială reduce emisiile de particule. Cele două convertizoare catalitice active SCR cu injecție AdBlue măsurată separat permit reducerea eficientă a oxidului de azot în toate domeniile de funcționare. Acestea sunt instalate aproape de motor și în podeaua vehiculului.

Împreună cu motoarele a fost actualizat şi sistemul de tracţiune integrală disponibil standard. Dacă anterior modelele GLE cu motoare cu patru cilindri aveau o cutie de transfer care direcționează cuplul către osii într-un raport fix de 50:50, acum dispun de o cutie de transfer cu un ambreiaj multi-disc controlat electronic. Acest lucru permite un transfer variabil al cuplului de la 0 la 100% (cuplu la cerere) între axe!

Cutia de transfer complet conectată în rețea cu Torque on Demand permite, de asemenea, o îmbunătățire a siguranței la condus și a agilității pe șosea, în special în viraje. Acest lucru se realizează prin influențarea specifică a momentului de viraj pentru a induce supravirarea sau subvirarea vehiculului.

Cutia de viteze rămâne un 9G-TRONIC.

Maşinile pot fi deja comandate. În Germania costă minim 75.053,30 euro (GLE 300 d 4MATIC) şi 79.182,60 euro (GLE 300 d 4MATIC Coupe).

  GLE 300 d 4MATIC
(Coupe)
Volumcm31993
PutereCP272
Disponibilă larpm4.200
Putere suplimentară (boost effect)CP20
Cuplu motorNm550
Disponibil întrerpm1.800-2.200
Cuplu suplimentar (boost effect)Nm200
Consum mixt (WLTP)l/100 km7.5-6.1 (7.1-6.5)
Emisii mixte de CO2 (WLTP)g/km196-160 (186-172)
Acceleraţie 0-100 km/hs6.8
Viteză maximăkm/h230

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/