Mercedes-Benz Vans anunţă o colaborare cu Rivian! Planurile stabilite

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz Vans, furnizorul complet de furgonete electrice private și comerciale, și tânărul producător american de vehicule electrice Rivian, au anunțat semnarea unui Memorandum de Înțelegere pentru a iniția un parteneriat strategic. Parteneriatul va permite companiilor să coopereze în producția de van-uri electrice!

Sub rezerva încheierii de către părți a acordurilor definitive obligatorii și a obținerii autorizațiilor de reglementare relevante, companiile intenționează să înființeze o nouă întreprindere mixtă de producţie, cu scopul de a investi și de a opera o fabrică în Europa pentru a produce microbuze de dimensiuni mari atât pentru Mercedes‑Benz Vans, cât şi pentru Rivian, începând peste câțiva ani.

Noua platformă de producţie doar a vehiculelor electrice va avea la bază o fabrică Mercedes-Benz deja existentă în Europa Centrală/Est, una care va fi reamenajată în această ordine de idei.

Companiile au în vedere modele de vehicule optimizate pentru o producție eficientă pe linii de asamblare comune. Acestea vor urmări să producă două autoutilitare mari, una bazată pe platforma VAN.EA (MB Vans Electric Architecture), platforma exclusiv electrică a Mercedes-Benz Vans, iar cealaltă bazată pe a doua generație a platformei Rivian Light Van (RLV). De asemenea, vor fi explorate și alte opțiuni pentru creșterea sinergiilor din partea întreprinderii mixte.

Obiectivele comune ale Mercedes-Benz Vans și Rivian sunt extinderea rapidă a producției de autoutilitare electrice pentru a ajuta lumea să facă tranziția către un transport mai curat. Lucrând împreună, aceștia vor putea valorifica sinergiile operaționale și vor crește substanțial eficiența costurilor pentru a contribui la creșterea accesibilității dubelor pentru clienții comerciali, determinat de costul total de proprietate.

Astăzi, clienții pot alege dintre patru autoutilitare cu baterie electrică de la Mercedes-Benz Vans: eVito Panel Van, eSprinter, eVito Tourer și EQV. Odată cu noul eCitan și viitorul EQT, portofoliul de furgonete va fi în curând complet electrificat. Următoarea generație eSprinter va fi lansată în 2023, iar începând cu 2025 toate furgonetele de dimensiuni medii și mari bazate pe VAN.EA vor fi doar electrice.

De cealaltă parte, Rivian adună experienţă pe partea comercială cu EDV (Electric Delivery Van), care a fost proiectat și realizat de Rivian în colaborare cu Amazon, ca un produs-ancoră pentru combaterea schimbărilor climatice la scară pe piața de flote. Rivian are și un instrument personalizat de gestionare a flotelor – FleetOS – conceput pentru a simplifica experiența comercială în ceea ce privește gestionarea și proprietatea centralizată.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/